Mainos

Presidentti kysyi karhumieheltä lupaa mainintaan puheessaan – Sulo Karjalainen: "Mikäpä siinä, senkun vaan, minä vastasin"

2:10

Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheessaan mainitsema Sulo Karjalainen on erittäin otettu saamastaan huomiosta. Taiteileva Juuso-karhu sen sijaan on talviunilla, joten mesikämmenen reaktioista ei vielä ole tietoa.

Tasavallan presidentti otti uudenvuodenpuheessaan esille Sulo Karjalaisen ja Juuso-karhun ystävyyden. Karjalainen seurasi puhetta suorana televisiosta, sillä hän kertoo saaneensa asiasta "pikkuisen vihjeitä ennakkoon".

– Silloin jo, kun kättelimme linnassa, presidentti antoi ymmärtää, että olisin vähän niin kuin huomion kohteena. Ja sitten he vihjasivat jo viikolla, että saako tehdä jotakin presidentin puheeseen.

– Mikäpä siinä, senkun vaan, minä vastasin, Karjalainen kertoo.

"Olen erittäin, erittäin otettu"

Vaikka Karjalainen oli arvellut, että tämä "jotain" liittyisi presidentin puheeseen, kertoo hän silti yllättyneensä. 

– Olen erittäin, erittäin otettu siitä, selvästi mielissään oleva Karjalainen sanoo.

– Haluan lausua presidentille erittäin suuret kiitokset tuollaisesta huomionosoituksesta. Että noinkin korkealla taholla on mennyt viesti perille siitä, minkälaista työtä olen tehnyt elämässäni.

Ja huomionosoituksia on puheen jälkeen sadellut myös ystäviltä ja tuttavilta. 

– Kyllä niitä on tullut viestien muodossa. Ja eri lehdet ovat soitelleet ja ottaneet yhteyttä myös.

Juuso antoi neuvot Linnan juhliin

Linnan juhlissa itsenäisyyspäivän kutsuvieraana ollut Sulo Karjalainen kertoo käyneensä viimeksi talviunia nukkuvaa Juusoa katsomassa ennen Helsingin-reissuaan. 

– Siinä kävin kommenttia ottamassa Juusolta. Kyllä hän sieltä päänsä nosti pehkuista. Vähän maiskutteli suutaan, hyrisi vähäsen ja painoin päänsä takaisin nukkumaolkien sekaan.

– Antoi ymmärtää, että "saat tehdä mitä haluat, hän ei jaksa nyt enempää keskustella". Minä siihen, että lähden sitten näillä tiedoilla, Karjalainen kertoilee.

Kohtaamiset riemukkaita: Halataan ja suukotellaan

Juuson talviunet jatkuvat vielä jonkun kuukauden. Tavallisesti karhu alkaa heräillä vapun tienoissa.

– Se alkaa astella pesäaukolta lämpöiseen tuuleen ja siitä se pikkuhiljaa aina pitemmälle ja pitemmälle käy, jos on hyviä päivälämpötiloja. Sitten se tulee lopulta kanssani istumaan.

Karjalainen kuvailee ystävysten keväistä kohtaamista "vallan riemukkaaksi".

– Halataan toisiamme ja suukotellaan ja hunajaa annan vähän, jos se ottaa suuhunsa. Voidaanpa kävellä lumella peräkkäin ja ollaan joku tunti siinä. Sitten se menee takaisin nukkumaan, ei se pitkään ole ylhäällä aluksi.


Presidentille lahja muistoksi

Tällä kertaa luvassa on Sulo Karjalaisen mukaan presidentilliset erikoisherkuttelut.

– Kyllähän me tietenkin herkutellaan kumpikin kun tavataan ja kun alkaa Juusolle ruoka maistaa. Ensi alkuun Juuso ei syö mitään, mutta jospa se ottaisi hunajaa ja vaikka jotain pehmeää karkkia.

Karjalainen kaavailee presidentille myös erikoislahjaa muistoksi.

– En ole kylläkään ihan varma, että joko on mennytkin. Mutta on kuitenkin suunnitelmissa, että laitamme jonkun erikoisen muiston. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja