Presidentti Biden luopuu Tiktokin kieltoaikeista

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden luopuu edeltäjänsä Donald Trumpin suunnitelmasta kieltää kiinalaisia sosiaalisen median sovelluksia.

Ex-presidentti Donald Trumpin hallinnon mukaan videosovellus Tiktok ja pikaviestinpalvelu WeChat ovat uhka maan turvallisuudelle. Väistyneen hallinnon mukaan Kiina voi käyttää sovelluksia vakoiluun.

Joe Bidenin hallinnon kerrotaan haluavan sovellusten kieltämisen sijaan tutkia enemmän kiinalaisten omistamien sovellusten aiheuttamia turvallisuusriskejä.

Yhdysvallat on aikaisemmin vaatinut Tiktokin kiinalaista omistajaa ByteDancea luopumaan omistuksestaan ja myymään sen Yhdysvaltain-toiminnot uudelle omistajalle, jotta Tiktok voi jatkaa toimintaansa maassa.

Sovellus ei kuitenkaan vaihtanut omistajaa, sillä Tiktokin omistajat ja Yhdysvaltojen silloinen hallinto eivät saaneet aikaan sopua myynnille asetettuun takarajaan mennessä.

Tiktokilla on Yhdysvalloissa yli 100 miljoonaa käyttäjää. Sovellus on erityisen suosittu nuorten älypuhelinkäyttäjien keskuudessa.

Trump tahtoo kieltää TikTokin Yhdysvalloissa – näin melkein viiden miljoonan seuraama suomalainen TikTok-vaikuttaja kommentoi asiaa 3:04
Trump tahtoi kieltää TikTokin Yhdysvalloissa.


Lue myös:

    Uusimmat