Mainos

Potkukelkkaryöstäjä sai viimein tuomion

Mies ryösti pankit Helsingissä ja Leppävirralla viisitoista vuotta sitten. Pakovälineenä miehellä oli ensin potkukelkka.

Potkukelkkaryöstäjänä tunnettu mies on viimein saanut tuomion. Mies ryösti viisitoista vuotta sitten pankin Helsingissä ja viikkoa myöhemmin Leppävirran Sorsakoskella. Otsikoihin hän nousi erikoisen pakovälineensä takia.

Sorsakosken pankin ryöstettyään mies pakeni läheisen kerrostalon pihalle, josta hän anasti potkukelkan.

- Hänhän syyllistyi siinä tavallaan kulkuneuvon luvattomaan käyttöönottoon, muistelee juttua tutkinut ylikonstaapeli Markku Ruuskanen.

- Siitä tuli pientä leikkimielistä nälvimistä kollegoilta, että eihän pankkiryöstäjät voi potkukelkalla paeta muualla kuin Leppävirralla.

Ruuskasen mielestä miehen pakopeli oli kuitenkin hyvin ajateltu. Kerrostalon pihasta vietti alas pitkä luminen tienpätkä, josta kelkalla sai hyvät vauhdit. Mäen alla oli auto odottamassa, ja miehen pakomatka jatkui sen kyydissä.

Pakeni ulkomaille

Huppuun naamioitunut mies ryösti molemmat pankit käsiaseella uhaten. Saaliikseen hän sai yhteensä 30 000 markkaa eli noin runsaat 5000 euroa.

Pankkirosvo jäi kiinni muutaman kuukauden kuluttua ryöstöistä muiden rötöstensä takia. Mies oli Helsingissä, ja Leppävirralta lähti syytepyyntö Helsinkiin. Sitten juttu viivästyi syyttäjän pitkän poissaolon takia.

Tällä välin mies oli vankilassa tuomittuna muista rikoksistaan. Hän vapautui, sillä tieto hänen yhteydestään pankkiryöstöihin ei ollut kulkeutunut vankeinhoitolaitokseen. Mies ei jäänyt odottamaan vaan pakeni ulkomaille - tiettävästi Ruotsiin.

Vuosia myöhemmin mies sairastui vakavasti ja päätti palata Suomeen. Ei kulunut aikaakaan, kun Helsingin rikospoliisi löysi hänet ja toimitti oikeuden eteen. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi nyt 53-vuotiaan miehen kahdesta törkeästä ryöstöstä mutta jätti tuomitsematta rangaistukseen hänen terveydentilansa takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.