Potkuhuhut parin kisan jälkeen hämmästyttivät Toro Rosso -kuskin – tulevaisuus avoinna

Kuljettajapaikkansa Toro Rosso -tallissa F1-kauden päätteeksi menettänyt Brendon Hartley kertoo, että hän sai kuulla olevansa potku-uhan alla jo kauden avauskisojen jälkeen.

Videolla Brendon Hartley Mervi Kallion haastattelussa. 

McLaren-suojatti Lando Norrisia huhuiltiin Hartleyn paikalle jo alkukaudesta. Hartley sai kuitenkin ajaa lopulta täyden kauden, mutta ensi kauden pestinsä Toro Rossolla uusiseelantilainen menetti thaimaalaiselle Alexander Albonille.

– Minulta vei hieman aikaa totutella median pyöritykseen. Kilpailtuani aiemmin Porchella LMP2-sarjassa katsoin olevani valmis formula ykkösiin, mutta paineita alkoi kasaantua odotettua nopeammin. Jouduin olemaan suurennuslasin alla, mutta kauden edetessä aloin silti jo tottua siihen, Hartley kertoi uusiseelantilaisen Radio Sportin haastattelussa.

Hartley kertoo yllätyneensä siitä, miten nopeasti hänen kuljettajapaikkansa joutui kauden alettua uhatuksi.

– Huhuja alkoi liikkua jo todella varhaisessa vaiheessa kautta, mikä oli minulle suuri yllätys. Kuvittelin allekirjoittaneeni pitkäaikaisen sopimuksen. Olin voittanut maailmanmestaruuden ja Le Mansin, mutta jo parin kisan jälkeen tulevaisuuteni ympärillä alkoi pyöriä paljon huhuja ja kysymyksiä, Hartley ihmetteli.

Hartleyn suunnitelmat ensi vuodelle ovat vielä toistaiseksi avoinna.

– Olen pitänyt yllä suhteitani Porscheen koko tämän ajan. Viime viikon ajan puhelin on ollut kuin liimattuna korvaani ja olen käyttänyt ahkerasti sähköpostia. Joulukuu ei ole paras aika neuvotella kuskipaikasta, mutta maineeni on edelleen kunnossa, Hartley kertoi.

– Näette minut varmasti tekemässä jotain ensi vuonna, mutta se ei ole formula yksi, Hartley alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat