Mainos

Postin työtaistelu laajenemassa kuljetukseen

Kuljetusalan liittojen on määrä päättää maanantaina toimista, joihin ne ryhtyvät tukeakseen Postin työntekijöitä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pyysi tänään kuljetusliitoilta tukea työehtoriitaansa.

Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting pitää aivan selvänä, että PAUn tukipyyntöön vastataan myöntävästi. Mitä tukitoimet konkreettisesti ovat, päätetään Zittingin mukaan maanantaina.

– Toimet tulevat olemaan niin mittavia, että kaikki kantavat kortensa kekoon.

– Olisi valitettavaa, jos valtionyhtiön toimien takia koko Suomi joutuisi kärsimään, Zitting sanoo.

Veturimiesten liiton puheenjohtaja Risto Elonen ei vielä tässä vaiheessa halua suuremmin ennakoida tukitoimia. Elonen totesi, että jos tukitoimia tulee, niin ne voivat kohdistua Palvelualojen työnantajien Paltaan ja Postin ja VR:n rajapintaan.

– Kyllä kai ne näistä runkokuljetuksista löytyvät, tavaraliikenteen puolelta ensisijaisesti, Elonen sanoi STT:lle.

Työntekijöitä edustava PAU ja Palvelualojen työnantajat eivät ole onnistuneet sopimaan uudesta työehtosopimuksesta. Postin mukaan varaa entisenlaisiin työehtoihin ei enää ole, koska postiala on niin suuressa murroksessa.

Zittingin mukaan työntekijöitä ei saa laittaa kärsimään yrityksen johdon tekemistä virheistä. Zitting kritisoi myös omistajaohjausasioista vastaavaa pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

– Onko tässä yritysjohtaja Sipilä ajamassa taustalla omaa agendaansa läpi. Tämä on käsittämätön tilanne, eikä sitä voi katsoa sivusta.

 Kuljetusliitot arvioivat vielä varovaisesti, mitä heidän tukitoimensa voisivat konkreettisesti olla. Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen puheenjohtaja Juha Kuurne arvioi, että heidän osaltaan kyse olisi todennäköisesti ylityökiellosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.