Merimies-Unionin Zitting tylyttää valtakunnansovittelijaa postilakon sovittelusta: "Noviisi, amatööri"

7:33
Postilakkoa soviteltiin tuloksetta tänään.

Useat ammattiliitot ovat tehneet tai valmistelevat päätöksiä tukitoimista postilakon ratkaisun vauhdittamiseksi. Keskiviikon sovittelun jälkeen valmistautuminen jatkui.

Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting sanoi STT:lle, ettei usko postilakon sovittelun tuottavan tulosta ennen kuin valtio puuttuu peliin. Zittingin mielestä valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalla ei ole edellytyksiä saada kiistassa ratkaisua aikaan.

– Se sovittelijahan on onneton, en usko että hän saa mitään koko jutussa aikaan. Täysin noviisi, amatööri. Ei siinä mitään tulekaan ennen kuin omistaja käyttää ääntään ja sanoo, että nyt loppuu tämä joutavanpäiväinen haihattelu. Valtiovallan täytyy sanoa Postin hallitukselle, että lopettaa tämän järjettömän ja järkyttävän toiminnan ja palaa normaaliruotuun, Zitting sanoi.

"Pikkuhiljaa verkko kiristyy"

Merimies-Unioni on jo tehnyt periaatepäätökset valmiudesta ryhtyä tukilakkoihin. Tilannetta katsotaan uudelleen loppuviikosta. Zittingin mukaan mahdolliset tukitoimet alkaisivat ensi viikolla.

– Pikkuhiljaa verkko kiristyy.

Rautatiealan Unioni (RAU) on kertonut pohtivansa tavaraliikenteeseen kohdistuvia päätöksiä hallituksen kokoontuessa torstaina. RAU:n puheenjohtaja Tero Palomäki sanoi STT:lle, että liiton hallitus tekee todennäköisesti torstaina päätökset tukitoimista ja valmistautuu perumaan ne, jos sopu syntyy.

– Kyllä me varmaan tehdään päätös sen perusteella, että ei ratkea. Paras vain valmistautua isoon hässäkkään, niin kauan tätä on hierottu. Aika vahvaa liikehdintää näyttää ammattiyhdistysliikkeessä nyt olevan.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT) kertoo tukilakkopäätöksestä viikon loppuun mennessä, jos neuvotteluissa ei tule sitä ennen tulosta, AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kertoi Twitterissä.

Tukilakoista ovat aiemmin ilmoittaneet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) ja Ilmailualan Unioni (IAU).

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja