Mainos

Postin kiistat herättäneet muidenkin liittojen huomion – PAM ja AKT ovat jo ottaneet kantaa

Postin työntekijät saavat tukea muista liitoista. Sekä PAM että AKT ovat osoittaneet kiinnostuksensa postilaisten tilanteeseen.

Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoo tiedotteessaan, että sen näkemyksen mukaan SOL Henkilöstöpalvelut Oy rikkoo kansainvälisiä sopimuksia välittäessään vuokratyövoimaa Postille.

-Kansainvälisen käytännön mukaan henkilöstöpalveluyritykset eivät vuokraa työntekijöitä laillisen työtaistelun kohteena olevaan yritykseen. Tähän on sitoutunut myös Henkilöstöpalveluyritysten liitto, jonka jäsen SOL on, lukee PAMin  tiedotteessa.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti jo eilen olevansa valmis järjestöllisiin toimiin, jos Postin työntekijöiden työehtoja heikennetään. 

Sopimuksen päättyminen 
näkyi heti

Työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja työnantajia edustavan Palvelualojen työnantajat PALTAn välillä oli työehtosopimus 31.10.2015 asti. Uudesta sopimuksesta on neuvoteltu loppukesästä alkaen mutta tuloksetta. Sopimuksettomassa tilassa on oltu sunnuntaista lähtien.

Posti varautuu työtaisteluihin hankkimalla vuokratyövoimaa SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n kautta. Vanhan työehtosopimuksen päättyessä työntekijäliitto PAU julisti ylityökiellon ja ohjeisti jäsenensä olemaan kouluttamatta vuokratyöntekijöitä. Työnantaja vastasi lähettämällä kotiin ilman palkkaa koulutustehtävistä kieltäytyvät työntekijänsä. Tuenilmaisuna kotiin lähetetyille työpaikan muutkin paulaiset marssivat ulos.

Neuvotteluja käydään ja valtakunnansovittelija on jo ottanut tilanteen asialistalleen. Osapuolet olivat eilen valtakunnansovittelijan luona. Seuraava tapaaminen valtakunnansovittelijan kanssa on sovittu ensi viikolle ja sillä välin osapuolet jatkavat neuvotteluja keskenään.

Eilen ja tänään ulosmarsseja on ollut Seinäjoella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Kemissä, Kempeleessä, Helsingissä, Joensuussa, Tampereella, Liedossa ja Turussa. Osa ulosmarsseista on tapahtunut postikeskuksissa, osa jakelutoimipaikoissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja