Mainos

Postilaiset saavat tukea elintarviketyöläisiltä työehtoneuvotteluihin

Postiriidan sovittelu jatkuu perjantaina valtakunnansovittelijan toimistolla.

Sovittelija Minna Helle kertoo Twitterissä, että Posti- ja logistiikka-alan ammattiliitto Pau ja työnantajaliitto Palta neuvottelevat siihen saakka keskenään.  

Suomen Elintarviketyöläisten liitto Sel on valmis tukitoimiin elintarvikealan yrityksissä postilaisten tukemiseksi.   

Sel vaatii Postia luopumaan työehtojen heikennysvaatimuksista. Se vaatii Postille vuokratyövoimaa hankkinutta SOL Henkilöstöpalveluja irtisanoutumaan Postin pyrkimyksistä murtaa työtaistelua.  

- SOL on Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL:n jäsenenä sitoutunut alan kansainvälisiin käytäntöihin, joiden mukaan laillisen työtaistelun kohteena olevaan yritykseen ei vuokrata työntekijöitä, vaati Sel:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.  

Lakkoon on menossa 19. ja 20. marraskuuta yli 4000 työntekijää. Lisäksi pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan sanomalehdenjakelussa on työnseisaus 23. marraskuuta. Pau on myös ilmoittanut uusista työtaistelutoimista, jotka koskevat tiistaita 24. marraskuuta.  

Postiala on sopimuksettomassa tilassa, sillä alan työehtosopimus päättyi lokakuun lopussa. Työantajapuoli vaatii joustavampaa työehtosopimusta ja mahdollisuuksia lisätä alihankintaa, varsinkin syrjäseuduilla. Paun mukaan työnantajapuolen vaatimukset merkitsisivät rajuja leikkauksia Postin työntekijöiden ansioihin.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.