Virolaismedia: Danske Bankin kadonnut ex-johtaja löytyi kuolleena – Aivar Rehen, 56, ruumis löytyi omasta puutarhasta

1:19
Katoaminen ratkesi: Viron-yksikön entinen johtaja löytyi kuolleena puutarhastaan.

Danske Bankin entinen Viron-yksikön johtaja Aivar Rehe, 56, on löytynyt kuolleena, kertovat Viron yleisradoyhtiö EER ja Postimees.

Viron yleisradioyhtiö EER:n mukaan Rehen ruumis löytyi tämän oman kodin puutarhasta Tallinnasta. Poliisi myös vahvistaa, että kaikki todisteet viittaavat itsemurhaan.

Rehe poistui maanantaiaamuna kymmenen aikaan kotoaan Piritalta. Rehen omaiset ottivat yhteyttä poliisiin, kun miestä ei kuulunut takaisin puoleen päivään mennessä.

Rehe poistui kotoaan ilman matkapuhelinta, minkä vuoksi viranomaiset eivät voineet paikantaa hänen sijaintiaan.

Laajat etsinnät Tallinnan alueella

Kymmenet poliisit ja vapaaehtoiset etsivät Reheä alkuviikon aikana Tallinnassa miehen kodin ympäristöstä sekä paikoista, jonne hän olisi saattanut mennä.

Jo maanantaina Viron poliisi kertoi julkisuuteen, että katoamistapauksessa on syytä epäillä, että Rehen terveys on vaarassa, ja se uhka on Rehe itse.

Rehe ei ollut epäiltynä rahanpesujutussa

Aivar Rehe johti Danske bankin Viron-yksikköä vuosina 2006–2015. Tutkimusten mukaan vuosina 2007–2015 Danske Bankin Viron-yksikön kautta kulki jopa 200 miljardia euroa pimeää rahaa.

Vuonna 2017 Virossa alkoi oikeudenkäynti Danske Bankin Viron-yksikön toimista. Tuolloin valtionsyyttäjä kertoi, että Aivar Reheä ei epäillä väärinkäytöksistä.

Syytteet esitettiin kymmenelle Danske Bankin Viron-yksikön entiselle työntekijälle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja