1,9 miljardia euroa kadottaneen maksupalveluyhtiön ex-toimitusjohtaja pidätettiin Saksassa – tilintarkastajia johdatettiin harhaan tekaistuilla pankkitileillä

Saksassa maksupalveluyhtiö Wirecardin eronnut toimitusjohtaja on pidätetty, kertoo saksalaismedia.

Münchenin alueen syyttäjä oli määrännyt ex-toimitusjohtaja Markus Braunin pidätettäväksi.

Braunia epäillään markkinoiden manipuloinnista sekä yhtiön taseen ja liikevaihdon paisuttelusta.

Talouslehti Handelsblattin mukaan Braun ilmoittautui syyttäjänvirastolle maanantai-iltana. Hänestä oli annettu pidätysmääräys aiemmin maanantaina.

Oikeuden on määrä päättää Braunin mahdollisesta vangitsemisesta vielä tämän päivän aikana.

Kadonneiden rahojen piti olla Filippiineillä

Wirecard ilmoitti maanantaina, että yhtiön tilintarkastajien etsimiä 1,9 miljardia euroa ei luultavasti ole olemassa. Rahojen oli ollut tarkoitus olla pankkitileillä Filippiineillä.

Sunnuntaina Filippiinien keskuspankki sanoi, etteivät etsityt rahat ole päätyneet miltään osin Filippiinien rahoitusjärjestelmään.

Keskuspankin mukaan kahden maan suurimman pankin BDO:n ja BPI:n nimeä on käytetty tutkijoiden harhauttamiseen. Pankit ovat kertoneet, ettei Wirecard ole ollut heidän asiakkaansa eikä yrityskumppaninsa.

Wirecardin osakekurssi on tippunut yli 80 prosenttia sen jälkeen, kun yhtiö viime torstaina kertoi lykkäävänsä viime vuoden tilinpäätöksensä julkistamista. Tietojen julkistamista lykättiin jo neljättä kertaa.

Braun, 51, erosi toimitusjohtajan paikalta perjantaina Wirecardin kriisin kärjistyessä. Hän ehti johtaa yhtiötä lähes kahden vuosikymmenen ajan.

Uutista täydennetty 23.6.2020 kello 12.54. 

Lue myös:

    Uusimmat