Mainos

Porvoon tuomiokirkon kunnostus alkaa syksyllä

Tuoreen rakennustoimikunnan tavoitteena on laatia suhteellisen pitävä kustannusarvio syyskuuhun mennessä.

Porvoon tulipalossa tuhoutuneen tuomiokirkon kunnostustyöt pääsevät toden teolla alkamaan vasta syys-lokakuun vaihteessa. Porvoon seurakuntayhtymä on tänään asettanut rakennustoimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella kirkon korjausta.

Ensimmäisenä toimikunta etsii urakkaan sopivan projektipäällikön ja konsultin. Toimikunnan puheenjohtajan, Porvoon sairaalan talousjohtajan Pehr Sveholmin mukaan tavoitteena on laatia suhteellisen pitävä kustannusarvio syyskuuhun mennessä.

Korjauskustannusten kivijalkana on 4,6 miljoonaa euroa, mistä summasta kirkko on vakuutettu. Sveholmin mukaan ensi viikolla asetetaan erillinen työryhmä, joka etsii mahdollista ulkopuolista rahoitusta. Tarkoituksena on selvittää, voitaisiinko hankkeelle saada rahoitusta esimerkiksi Euroopan unionilta ja valtiolta. Myös monet yksityiset henkilöt ja tavarantoimittajat ovat ilmaisseet halunsa auttaa kunnostustöissä.

Rakennustoimikuntaan kuuluu puheenjohtajan Sveholmin lisäksi kuusi kirkkoneuvoston valitsemaa luottamushenkilöä, Porvoon suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherrat sekä seurakuntayhtymän hallintojohtaja. Lisäksi pysyvinä asiantuntijoina toimivat seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö, kirkkohallituksen ja museoviraston edustajat. Myös Porvoon kaupungilla on oma edustaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.