Porvoon puukotuksesta epäiltyä kuulustellaan tänään – isän epäillään murhanneen lapsensa leikkipuistossa

Porvoossa poliisi jatkaa tänään pikkulapsen puukotuksen tutkintaa muun muassa kuulustelemalla veriteosta epäiltyä lapsen isää.

Isän epäillään puukottaneen kolmivuotiaan lapsensa Lyseon leikkipuistossa eilen aamulla. Lapsen äiti oli hakenut isälle lähestymiskieltoa elokuussa, mutta asian käsittely käräjillä oli kesken.

Poliisin mukaan isä oli hakenut lapsen luvatta kotoa ja vienyt puistoon. Poliisi oli keskeyttänyt väkivallan voimakeinoin ja ottanut epäillyn kiinni paikalta. Lapsi vietiin helikopterilla sairaalaan, jossa hän kuoli vammoihinsa.

Epäilty on noin 40-vuotias Ranskan kansalainen.

Tapaus järkytti kaupunkilaisia, jotka toivat illan mittaan leikkipaikalle kynttilöitä, kukkia ja leluja. Myös ovensa auki pitäneellä Pikkukirkolla kävi parisataa ihmistä hiljentymässä ja keskustelemassa murhenäytelmässä.

Porvoon kaupungin sosiaalipäivystyksen työntekijät tarjosivat keskusteluapua läheisten koulujen oppilaille ja henkilöstöille.

Tänään Porvoon kaupungin ja suomalaisen seurakunnan kriisipiste seurakuntakodissa tarjoaa keskusteluapua kello 15–18. Kriisipiste löytyy osoitteesta Lundinkatu 5.

Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystys antaa kriisiapua myös puhelimitse numeroissa 040 517 4194 ja 040 861 1663.

Seurakuntien työntekijöitä on puolestaan leikkipuistossa keskustelua varten kello 12:sta eteenpäin.

Otsikkoa muutettu kello 10.20: Miestä epäillään lapsensa murhasta. 

MTV Uutisten erikoislähetys: Tämä Porvoon puukotuksesta tiedetään 8:42

Lue myös:

    Uusimmat