Viertolan koululle on tuotu kynttilöitä ja muistoesineitä koko viikon ajan – tältä paikalla näyttää nyt

Viertolan koululle tuodaan yhä runsaasti kynttilöitä 0:42
Viertolan koululla muistetaan ampumisessa menehtynyttä kynttilöin.

Viertolan koululle Vantaalle on tuotu satoja kynttilöitä surevilta ja osaa ottavilta ihmisiltä. 

Tiistaina sattuneessa ampumavälikohtauksessa kuoli yksi oppilas ja kaksi loukkaantui vakavasti. Kaikki tapahtuman osalliset, niin uhri kuin epäilty ampujakin, ovat kuudesluokkalaisia.

Paikalle on tuodaan yhä runsaasti kynttilöitä ja pehmoleluja.

Poliisin mukaan tutkittavat rikosnimikkeet ovat tällä hetkellä murha ja kaksi murhan yritystä. Asia ei kuitenkaan etene syyttäjälle syyteharkintaan, koska kyseessä on alaikäinen epäilty.

Viertolan koulussa on noin 800 oppilasta 1.–9. luokilla. Koulu toimii kahdessa opetuspisteessä, jotka ovat Liljatien opetuspiste ja Jokirannan opetuspiste. Ampumavälikohtaus tapahtui Jokirannan opetuspisteessä. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nettisivuilla todetaan, että ampumavälikohtauksesta heränneitä tunteita on hyvä puhua avoimesti. Lapsille on tärkeää turvallisen aikuisen läsnäolo.

Parhaiten vanhemmat voivat luoda turvallista ilmapiiriä pitämällä kiinni arjen rutiineista, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen toteaa tiedotteessa.

Täältä saat apua:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee numerossa 09 4191 5800. Päivystys palvelee jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. 

 

Muut kuin alueen asukkaat voivat olla yhteydessä oman alueensa sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai Mieli ry:n kriisipuhelimeen numeroon 09 2525 0111.

Lue myös:

    Uusimmat