Portia de Rossi: Seksuaalisuuteni tukahduttaminen johti syömishäiriöön

Portia de Rossi paljastaa Suoraa puhetta -sarjassa miksi sairastui syömishäiriöön uransa huipulla.

Näyttelijä Portia de Rossi, 40, kertoo Suoraa puhetta: naistähdet kertovat -sarjassa kuinka ulkonäköpaineet ja oman seksuaalisen suuntautumisen tukahduttaminen johtivat lopulta syömishäiriöön sairastumiseen.

– Olen tuhlannut niin paljon aikaa murehtimalla ulkonäköäni ja painoani sekä ravaamalla salilla. Olisin sen sijaan voinut tehdä niin paljon enemmän ja käyttää aivojani, näyttelijä paljastaa.

Menestys johti piilotteluun

Uran huippuvuosina Portia de Rossi kielsi useaan otteeseen, ettei kärsinyt syömishäiriöstä. Totuus oli kuitenkin toinen.

– Kun näyttelin Ally McBeal -sarjassa, olin tarkkailun alaisena, koska olin naisnäyttelijä, joka esitti seksikästä roolia. Se ei sopinut lainkaan luonteeseeni, de Rossi kertoo.

– Tilanne meni todella pahaksi, koska minun täytyi piilotella seksuaalista suuntautumistani. En halunnut, että minua ajateltaisiin seksuaalisena olentona, koska pelkäsin, että paljastuisi minun olevan lesbo. Silloin ei ollut avoimesti lesboja julkkiksia tai poliitikkoja, joita olisin voinut pitää esikuvina. En halunnut elää niin ja tukahdutin tunteeni.

"Syömishäiriöni piti minulle seuraa"

De Rossi kertoo, ettei käynyt lainkaan treffeillä ja keskittyi vain uraansa. Yksinäisyydellä oli suuri vaikutus syömishäiriön kehittymiseen.

– Syömishäiriöni piti minulle seuraa. Se oli kuin rakastaja, joka oli aina läsnä. Painoin sarjan alussa 56 kiloa ja laihduin 37-kiloiseksi. Pyrin täydellisyyteen ja paketin tunnetta, että en ollut tarpeeksi hyvä. En kamppaillut vain seksuaalisuuteni takia, vaan myös arvottomuuden tunteen kanssa.

Lopulta de Rossi kertoo päätti lakata piiloutumasta ja tulla kaapista. Hän tapasi tulevan vaimonsa Ellen DeGeneresin, mikä oli hänen elämänsä käännekohta.

– Tajusin, että ellen muuta elämääni, ei minun kannata muuttaa ruokailutottumuksiani. Ellei minulla olisi parantumisen jälkeen mitään odotettavaa, miksi haluaisin lihota? Tiesin kuitenkin, että jos selviän, voin alkaa elää rehellistä elämää, jossa olisin ylpeä itsestäni.

Katso Suoraa puhetta -jakso (Portia de Rossin haastattelu kohdassa 10:50):

Suoraa puhetta: naistähdet kertovat AVAlla sunnuntaisin klo 22:00

(MTV Lifestyle)

Lue myös:

    Uusimmat