Pörssiin tähtäävän AlfaTV:n omistajiksi ryhtyneet Harkimo ja Lehti kaipaavat kilpailijaa Ylelle: "Ei se ole mikään demokraattinen laitos"

Televisiokanava AlfaTV aikoo listautua pörssiin. Uusia sijoittajia ovat muun muassa politiikasta ja mediasta tutut Hjallis Harkimo ja Eero Lehti.

AlfaTV ilmoitti tänään suunnitelmistaan listautua pörssiin.

Yhtiö ilmoitti myös saaneensa mukaan uusia sijoittajia. Heidän joukossaan on esimerkiksi liikemiehinä ja poliitikkoina tunnetut Hjallis Harkimo ja Eero Lehti. Muita yksityissijoittajia olivat esimerkiksi Joni Nelimarkka, Toivo Sukari ja Heikki Salmela.

– Tietysti uskon, että tässä on mahdollisuuksia. Tässä on pienet kulut ja hyvä rakenne, studiot ja rakennukset ovat hyviä. Kaikki rakennukset ovat myös velattomia, Harkimo kommentoi.

Myös Eero Lehti on positiivisilla linjoilla kanavan tulevaisuuden suhteen.

– Kunhan saamme uutistoiminnan pyörimään, niin mainostoiminta kasvaa olennaisesti.

Ylelle kaivataan haastajaa

Harkimon mukaan uudelle medialle on Suomessa tarvetta.

– Yle tekee tällä hetkellä mielivaltaisesti ohjelmia. He valitsevat kenet he ottavat mukaan ja mitä tekevät, ei se ole mikään demokraattinen laitos.

Harkimon mielestä Yle tarvitsee haastajan, erityisesti asiaohjelmien tekoon.

– Maikkari ja Nelonen eivät tee asiaohjelmia, kyllä me tarvitsemme toisenkin kanavan niiden tekoon.Samoilla linjoilla on myös Eero Lehti, jonka mukaan uusi kanava on valistuneiden ihmisten asiakanava.

– Sähköinen media kasvaa jatkuvasti ja asiapitoiselle ohjelmaformaatille on kysyntää, Lehti kommentoi.

Kanavalla kristillinen tausta

AlfaTV:n tarjonnasta on nyt ollut noin kolme prosenttia kristillistä. Kanavan toimintaa pyörittää Brilliance Communications Oy, jonka emoyhtiö on kristillinen mediajärjestö IRR-TV.

Harkimon mukaan tarkemmat suunnitelmat julkaistaan, kun ne on saatu lopullisesti tehtyä.

– Asiapitoista ohjelmaa sinne varmasti tehdään. Tälläkin hetkellä sieltä tulee parhaimpaan katseluaikaan kaikkea muuta kuin kristillisiä ohjelmia, Harkimo sanoo.

Lehti muistuttaa, että esimerkiksi Yle näyttää niin ikään aamuhartauksia sekä jumalanpalveluksia.

– Ohjelmakartassa ne fokusoidaan varmasti oikealle paikalle. Eivät ne tule dominoimaan kanavaa.Televisiokanava kertoi myös aloittavansa yleisöannin.

3:01
Hjallis Harkimo antoi keväällä palaa liikkumisrajoituksista: "Ennen kuin ihmiset suljetaan häkkeihin, pitäisi olla jotkut perusteet"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja