Porsche esitteli Caymanin huippumallin

Uusin Porschen GT-perheen jäsen tuntee nimen Cayman GT4. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Porsche esittelee Caymaniin perustuvan keskimoottorisen GT-urheiluauton.

GT4:n moottori perustuu 911 Carrera S:n 3,8-litraiseen bokserikutoseen ja Caymanin kuorissa se tarjoaa 385 hevosvoimaa. Näillä tehoilla auto ennättää satasen vauhtiin 4,4 sekunnissa ja saavuttaa 295 km/h huippunopeuden. Toisin kuin uudessa 911 GT3:ssa Cayman GT4:ssä vaihteistona on aina kuusiportainen manuaali. Alusta ja jarrut ovat lähes suoraan GT3:sta ja uutuus onkin 30 milliä Caymanin perusmallia matalampi. Nürburgringin kierrosajaksi Porsche ilmoittaa uutuudelle 7 minuuttia ja 40 sekuntia.

Myös ulkoisesti GT4 erottuu muusta Cayman mallistosta. Keulan kolme ilmanottoaukkoa ovat aikaisempaa suuremmat samoin kuin sivuilmanotot, ja takaa löytyy iso kiinteä spoileri. Myös sisätilojen tunnelmasta huokuu urheilullisuus. Nahalla ja alcantaralla verhoillut kuppipenkit pitävät kuljettajan ja matkustajan paikoillaan.

Uusi Porsche Cayman GT4 esitellään yleisölle maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä ja ensimmäiset autot saadaan liikkeisiin saman kuukauden loppupuolella. Autoja voi jo tilata ja Suomessa GT4:n saa omaan talliin 148 933 eurolla.

Lue myös:

    Uusimmat