Porin kaupunki sai kuulla kunniansa Matti Mattssonin olympiamitalin jälkeen – mies itse hymyilee makeasti: "Ei minkäänlaisia kaunoja"

16:21
Matti Mattsson vieraili maanantaina Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Matti Mattssonin valmistautuminen Tokion olympialaisiin koki takaiskun maaliskuussa 2020, kun Porin uimahallit löivät ovet säppiin koronakriisin alettua. Vajaat puolitoista vuotta myöhemmin Mattsson voi ilokseen todeta, että lopputulos oli kaikesta huolimatta onnistunut.

Mattsson pyysi Porin kaupungilta poikkeuslupaa joko keskustan tai Meri-Porin uimahallin käyttämiseen, mutta sitä ei herunnut.

Ensi hätään Mattsson löysi lähipiirinsä avulla Porin keskustasta erään kerrostalon alakerrasta 7-metrisen altaan, jonka koko kuitenkin rajoitti merkittävästi hänen harjoitteluaan.

– Ei ollut muuta vaihtoehtoa juuri siinä kohdassa. Siellä käytiin hetken aikaa vetämässä, mutta sitten korvaavia altaita ruvettiin onneksi löytämään, Mattsson muisteli maanantaina Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Noin viikossa Mattsson sai poikkeusluvan käyttää Harjavallan uimahallia, ja hän harjoitteli myös muun muassa Yyterin kylpylähotellissa.

Loppu on historiaa.

Kun Mattsson vajaa kuukausi sitten varmisti Tokiossa 200 metrin rintauinnin olympiapronssin, reilun vuoden vanhat videot kerrostalon alakerrassa harjoittelemisesta nousivat uudelleen pintaan.

Samassa yhteydessä Porin kaupunki sai kuulla keskustelupalstoilla ja kahvipöydissä kunniansa, kun kaupungin uimariylpeydeltä oli viety mahdollisuus harjoittaa ammattiaan.

Kotikaupunkiin kohdistunut kritiikki on kantautunut myös Mattssonin korviin, mutta hän itse muistelee kevään 2020 tapahtumia lähinnä huvittuneena.

– Porin kaupunki on saanut kuulla paljon viime keväästä, mutta ei minulla ainakaan ole minkäänlaisia kaunoja.

– Siitä saakka, kun halli on rakennettu ja voitin MM-pronssia, olen saanut uida Porin uimahallissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja