Mainos

Porin hotellipalo hallinnassa – kattorakenteet tuhoutuivat kauttaaltaan

0:46

Satakunnan Porissa varhain aamulla syttynyt tulipalo Omenahotellissa on vihdoin saatu hallintaan. 

Päivystävä palomestari Janne Kumpulainen arvioi, että rakennuksen välipohja ja vesikatto tuhoutuvat luultavasti kokonaan. Tulipalo ei missään vaiheessa levinnyt rakennuksen asuinhuoneistoihin.  

Alun perin pelastuslaitos sai hälytyksen huoneistopalosta. 

– Se sammutettiin, mutta palo pääsikin leviämään siitä, Kumpulainen kertoo.

Palossa ei tiettävästi ole tullut henkilövahinkoja. Porin keskustassa asukkaita evakuoitiin aamulla hotellista ja asunnoista tulipalon vuoksi.

Päivystävä palomestari Janne Kumpulainen kertoo STT:lle, että Itäpuisto 1:ssä sijaitsevasta Porin Omena Hotellista sekä samassa rakennuksessa olevista asunnoista evakuoitiin yhteensä parisenkymmentä.

Poliisi  kertoo saaneensa ilmoituksen tulipalosta kello 5.34. Rakennuksen kattorakenteet tuhoutuivat palossa kauttaaltaan. Henkilövahinkoja ei toistaiseksi ole tullut poliisin tietoon.

Kerrostalon alimmissa kerroksissa on asuinhuoneistoja, ylempänä Omenahotellin huoneistoja sekä kaikkein ylimpänä vapaamuurariyhteisön tilat.

Poliisi tutkii asiaa palonsyyn tutkintana. Olosuhteista johtuen tutkinta on vasta alkuvaiheessa, eikä syttymissyystä ole vielä tietoa.

Asukkaita kehotettiin sulkemaan ilmastointi

Tulipalosta annettiin aamulla yleinen vaaratiedote, jossa asukkaita kehotettiin sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnit savunmuodostuksen takia ja välttämään savussa oleskelua.

Nyt savunmuodostus on Kumpulaisen mukaan päättynyt. Hän sanoo, että savusta ei ollut missään vaiheessa välitöntä vaaraa kenellekään.  

Kuusikerroksinen rakennus kärsi tulipalon vuoksi runsaita vahinkoja etenkin veden vuoksi. 

Omena Hotelli on Kumpulaisen mukaan kehottanut evakuoituja vieraita siirtymään hotelli Cumulukseen.

Lisäksi poliisi selvittää asunnoissa asuvien tietoja tiedotusta varten. Kumpulaisen mukaan pelastuslaitos tiedottaa myöhemmin hotellivieraille, mitä jatkossa tapahtuu ja mitä heidän tavaroilleen voidaan tehdä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.