Porilainen Ekku otti riskin ja kasvatti yritystoimintaansa reippaasti korona-aikana: Avasi seitsemän uutta toimipistettä Yyterissä

MTV Porissa: Seikkailupuisto otti riskin ja kasvatti toimintaansa korona-aikana 4:43
MTV Porissa: Seikkailupuisto otti riskin ja kasvatti toimintaansa korona-aikana.

Porin Yyterissä toimiva yrittäjä Ekku Lehtonen ei ole antanut korona-ajan näivettää yritystoimintaansa. Tälle kesälle hän avasi seitsemän uutta toimipistettä.

Vuodesta 2017 alkaen Ekku Lehtonen on pyörittänyt Seikkailupuisto Huikeeta Porin Yyterissä.

Tänä kesänä aloitettiin monta uutta liiketoimintaa: majoitusta, kaksi ravintolaa, trampoliinipuisto, smoothiebaari ja välinevuokraamo, josta saa suppilautoja ja läskipyöriä.

– Luotettiin siihen, että kotimaan matkailu on ollut hyvässä nosteessa ja viime vuosi, vaikka oli koronavuosi, näyttäytyi meille aika hyvänä. Oli hyvin kävijöitä, perustelee Lehtonen laajentumista.

"Tämä on Pohjoismaiden kaunein ranta"

Toimintaa on kehitetty niin, että matkailijat saisivat alueelta mahdollisimman kattavat palvelut.

– Halutaan tarjota kokonaisvaltaisesti kävijöille erilaisia palveluja, sanoo Lehtonen.

Lehtosen usko Yyterin tulevaisuuteen on luja.

– Tämä on Pohjoismaiden kaunein hiekkaranta. Uskomme, että ihmisillä jatkossakin on kiinnostusta tulla tänne luonnon läheisyyteen.

Kaupunki rakentaa infraa ja markkinoi

Viimeiset viisi vuotta Porin kaupunki on määrätietoisesti kehittänyt pitkästä hiekkarannasta tunnettua Yyterin aluetta. Joka vuosi kehittämiseen on investoitu 500 000 euroa.

– Se on meille iso apu, että kaupunki satsaa tänne. Perusinfran on oltava kunnossa. Jos vessat ja jätehuolto eivät toimi, niin eihän tämä kokonaisuuskaan toimi. He ovat olleet myös markkinoinnissa mukana ja se on meille sellainen vipuvarsi, että uskalletaan myös itse investoida, kun tiedetään, että kaupunki on siellä isosti taustalla, kiittelee Lehtonen.

Suuria laajennussuunnitelmia ei yrittäjällä juuri nyt ole.

– Avattiin seitsemän eri toimipistettä tähän kesään, niin yritetään saada ne kunnialla maaliin. Toistaiseksi on vielä tekemistä näissä pisteissä, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo.

Vielä viime vuonna Lehtonen työllisti 15-16 ihmistä seikkailupuistossaan. Uusien toimipisteiden myötä nyt töitä on jo 50 ihmiselle.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat