Porauskaivoon pudonneen Julenin, 2, pelastusoperaatio lähenee loppuaan Espanjassa – pikkupojan luokse johdattavan yhdyskäytävän oletetaan valmistuvan seuraavan vuorokauden aikana

Pelastajat aloittavat yhdyskäytävän kaivamisen Julen-pojan pelastamiseksi 2:50
Video: Pelastajat aloittavat tänään torstaina yhdyskäytävän kaivamisen Julen-pojan pelastamiseksi.

110-metriseen porauskaivoon 11 päivää sitten pudonneen kaksivuotiaan pojan pelastusoperaatio lähenee loppuaan Espanjassa. 

Operaatio aloitettiin espanjalaismedian mukaan torstai-iltana, kun 60 metriä syvään pelastustunneliin laskettiin kaksi ensimmäistä kaivosmiesten pelastamiseen erikoistunutta työntekijää. 

Heidän tehtävänään on kaivaa käsin ja hakuilla neljän metrin mittainen yhdyskäytävä, jonka toivotaan johtavan pikkupojan oletetun sijainnin luokse. 

Ensin lähetetään kamera

Pelastusryhmä on arvioinut, että noin 10 tunnin kaivamisen jälkeen yhdyskäytävä on saatu tehtyä noin parin metrin mittaiseksi.

Tämän jälkeen pelastajat aikovat keskittyä tekemään viimeisen kahden metrin syvyyteen pienen reiän, jonka läpi ujutetaan ensin kamera.

Näin voidaan varmistaa etukäteen, onko kaksivuotias Julen tosiaan oletetussa sijainnissa.

Operaatio kestää jopa 24 tuntia

Paikalle poikaa pelastamaan on lähetetty kaikkiaan kahdeksan tehtävään erikoistunutta pelastajaa.

El Mundo -lehden mukaan kaivosmiesten pelastamiseen erikoistuneet työntekijät ovat valmistautuneet jo usean päivän ajan vaativaan operaatioon.

– He ovat innokkaita menemään alas, sillä he ovat odottaneet jo päiviä leväten ja valmistautuen tähän, kertovat lähteet espanjalaismedialle. 

– Yksikään kaivosmies ei jää kaivokseen ja Julen on tällä hetkellä kaivosmies, toteaa yksi paikalla olevista pelastajista, Santiago Suárez, El Mundo -lehdelle.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä.

Pelastajat lasketaan kaivamaan poikittaiskäytävää varta vasten rakennetussa häkissä, jonka halkaisija on 1,05 metriä ja korkeus 2,5 metriä. Alas poikittaiskäytävää kaivamaan lasketaan kerrallaan kaksi henkilöä.

Kaiken kaikkiaan pojan olinpaikan saavuttamisen oletetaan kestävän jopa 24 tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat