Pöpövaroitus: Näitä hygieniatuotteita et halua jakaa kaverin kanssa

Henkilökohtainen hygienia on henkilökohtaista hyvästä syystä. Sinulla on erilainen bakteerikanta kuin ystävälläsi, joten vaikka jaat ystäväsi kanssa muuten kaikki, voi olla viisasta pitää tietyt hygieniatuotteet itselläsi.

Tohtori Pritish Tosh pohtii aikamme puhtauspakkomiellettä Huffington Postille antamassaan haastattelussa. Olemme puhtaampia kuin koskaan, mutta samaan aikaan erilaiset allergiat ovat kasvussa. Se voi olla seurausta siitä, että bakteerimme sekoittuvat keskenään paljon vähemmän kuin aiemmin.

– Painottelemme riskien ja hyötyjen ristiaallokossa, mitä hygieniatuotteiden jakamiseen tulee.

Huffington Post listasi kymmenen hygieniatuotetta, jotka ehkä kuitenkin kannattaa pitää vain omassa käytössä.

Palasaippua

Palasaippua ei välttämättä pääse kuivumaan kunnolla käyttökertojen välissä. Kostea saippua toimii kasvualustana tartuntoja aiheuttaville bakteereille. Erityisesti saippuan pohja kerää bakteereja, sientä ja hiivaa, jotka voivat siirtyä yhdeltä henkilöltä toiselle.

Hatut, kypärät, kammat ja hiusharjat

Täit voivat tarttua päähineiden kautta. Niitä voi siirtyä myös tyynyliinoista, lakanoista ja sohvatyynyistä, joita on käyttänyt täitartunnan sannut henkilö.

Antiperspirantti

Hikeä on kahta lajia, joista toinen on haisevaa. Haju johtuu ihon pinnalla olevista bakteereista, jotka pilkkovat hikeä. Antiperspirantti taistelee vain hajua vastaan, eikä tapa bakteereja. Jakamalla antiperspirantin jaat myös kaverin bakteerikannan. Pöpöt voit välttää pitämällä antiperspirantin tiukasti omassa käytössäsi tai vaihtamalla suihkeeseen.

Kynsileikkurit ja viilat

Viilto kynsinauhassa on täydellinen alusta bakteereille, sienille ja hiivalle. Hygienian parantamiseksi kannattaa sakset ja viilat pitää vain itsellään.

Meikit

Ripsivärissä on silmätulehduksen riski. Käytä kuitenkin maalaisjärkeäsi meikkien jakamisessa, sillä monissa meikeissä on säilöntäaineita, jotka on suunniteltu tappamaan bakteereita. Joidenkin meikkien jakaminen voi siis olla turvallista.

Ihokarvojen poistajat ja partahöylät

Älä jaa sellaisia välineitä, joissa on verenvuotoriski. Vaikka höylässä ei näkyisi jälkiä verestä, ei sitä silti kannata jakaa. Pöpöt pääsevät helposti hyökkäämään nirhaumien kautta.

Juomat

Juoman jakaminen voi johtaa syljen vaihtamiseen. Syljessä on tartuntariski sellaisille taudeille kuin kurkkukipu, flunssa, huuliherpes ja mononukleoosi. Jos tiedät, että kaverisi on terve, kannattaa käyttää omaa harkintaa, jos hän haluaa hörpyn limustasi.

Hammasharja

Vieraat bakteerit voivat päästä mylläämään suussasi etenkin, jos suusi ei ole aivan terve. Tällöin sinulla on suurempi riski saada tulehdus.

Korvakorut

Korvakorun laittaminen saattaa rikkoa ihoa. Yleensä vahinkoa ei synny mutta varmuuden vuoksi korvikset kannattaa pitää vain omassa käytössä tai lainattaessa ainakin puhdistaa käyttökertojen välillä.

Kuulokkeet

Mitä enemmän käytät kuulokkeita sitä enemmän korvassasi on bakteereita. Jos annat kaverin lainata kuulokkeitasi, bakteerit saattavat levitä hänen korvaansa ja tämä voi johtaa korvatulehdukseen. Älä siis jaa kuulokkeita, tai ainakin puhdista ne säännöllisesti.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja