Popcorn hampaiden välissä oli koitua miehen kohtaloksi: "Jos olisin mennyt hammaslääkäriin, tätä ei olisi tapahtunut"

2:49
Tiesitkö? Hammaspaikat eivät ole ikuisia – niitäkin pitää vaihtaa. Haastattelussa paikkauksen ja juurihoidon erikoishammaslääkäri Ulla Palotie.

41-vuotias mies sai vakavan infektion yritettyään poistaa hammasväliinsä jumiutuneen popcorninpalan epätavallisilla metodeilla.

Adam Martin melkein menehtyi popcornin vuoksi. 41-vuotias mies sai hammasväliinsä jumiutuneen popcornin vuoksi vakavan infektion, kertoo Mirror.

Sydämestä löytyi vika

Syyskuussa 2019 Adam oli katsonut elokuvaa vaimonsa Helenin kanssa ja syönyt pussillisen popcornia. Viikkoa myöhemmin mies alkoi kärsiä flunssankaltaisista oireista.

Mies hakeutui sairaalaan uudelleen lokakuussa, ja tutkimuksissa huomattiin, että hänen sydämensä oli vaurioitunut. Hänen sydämestään löytyi myös sivuääni.

Tila hengenvaarallinen

Adamia vaivasi endokardiitti eli sydänläppien ja sydämen sisäkalvon tulehdus. Sen voivat aiheuttaa esimerkiksi hampaista verenkiertoon päässeet bakteerit.

Hoitamattomana tila on hengenvaarallinen. Adam tarvitsi tilan korjaamiseen leikkaushoitoa.

Yritti poistaa popcorninpala vaarallisilla tavoilla

Ongelman syyksi paljastui lopulta popcorninpala, joka oli jäänyt jumiin Adamin hammasväliin. Mies oli yrittänyt kaivaa sitä ulos ja käyttänyt apuna hammaslangan sijaan paitsi kynän korkkia, myös metallista naulaa.

Hän oli samalla vaurioittanut ikeniään, jolloin bakteereja oli päässyt hänen verenkiertoonsa.

– Jos olisin mennyt hammaslääkäriin, tätä ei olisi tapahtunut, Adam myöntää nyt.

Hampaita tulee puhdistaa vain siihen tarkoitetuilla tuotteilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja