Pomot alaistensa lintsauksesta: Verenluovutus oli töitä tärkeämpää!

Työmatkan piinaava kivittäjä, juhannuksena saaresta kadonnut vene ja alkoholilta haiseva verenluovuttaja – muun muassa tällaisia olivat pomojen parhaat tarinat alaistensa sepustuksista sairauslomapäivinä. Olisiko sinulla pokkaa jättäytyä pois töistä tällaisen syyn varjolla?

MTV3 Koti -sivuston haastattelemat esimiehet kertoivat aikaisemmin, kuinka työntekijät olivat jättäytyneet pois töistä vedoten muun muassa rähmäisiin silmiin, kissan löysään mahaan ja juuri saamaansa sukupuolitautiin.

Lukijat saivat jakaa myös omat tarinansa aiheesta. Tässä tulevat parhaat palat!

Kivellä päähän

Työntekijä soitti aamulla juuri kun toimisto aukeamassa, että häntä heitettiin kivellä päähän kun oli kävelemässä töihin.

Nimim. Kivellä päähän, 29 v.

Venettä vailla

Odottelimme juhannuspäivänä iltavuoroon tulijaa turhaan. Pyhien mennessä hän ilmestyi tyypillisen tehokkaana ja reippaana töihin. Syynä poissaoloon oli ollut ainoan veneen katoaminen saaresta, jossa olivat olleet aattoiltaa viettämässä. Eihän sitä töihin saaresta ilman venettä pääse. Saattoi jopa olla totta!

Nimim. Juhannusjuhlilta, 32 v.

Verenluovutus vei työkyvyn

Alainen ilmoitti aamusella, että on aamupäivän poissa, sillä on menossa SPR:n verenluovutukseen. Oli kuulemma pulaa juuri sen ryhmän luovuttajista. Ja lupauksensa mukaisesti hän sitten tulikin puolenpäivän jälkeen töihin, mutta edellisen päivän janojuomat tuottivat ilmoille niin vahvat aromit vielä silloinkin, että oli pakko tiedustella, ottiko SPR todellakin 2,5 promillen luovutusverta vastaan, vai liekö ollut pieni huijauksen maku poissaolon syynä. Loppuun saakka hän yritti pitää tarinasta kiinni, mutta myönsi lopulta, kun sanoin (piruuttani) soittavani, että varoittavat ko. luovutuserän vastaanottajaa uhkaavasta kovasta krapulasta.

Nimim. Turhaan huolestunut, 55 v.

Risteilyvapaa

Laittoi vain päiväkirjaan oman vuoronsa kohdalle keskustelematta ensin kanssani, että "på kryssning" (suom. risteilyllä)...

Nimim. Marko, 42 v.

Ajojahdin uhri!

Alaiseni oli helmikuussa kaksi päivää töissä. Loput päivät helmikuusta hän tai hänen lapsensa oli "flunssassa" tekstiviesti-ilmoituksella kolmen päivän välein. Alaiseni oli periaatteen mies, eli kun sairastetaan, niin hän ei vastaa puheluihin eikä soittopyyntöihin. Kun neljän viikon jälkeen määräsin jatkossa esittämään lääkärintodistuksen kaikista sairauslomista, hän syytti ajojahdista. Myöhemmin kävi ilmi, että kaveri pyöritti työn ohessa rakennusfirmaa, rli teetti omat työt kollegoilla, nosti Kelasta sairauspäivärahaa ja teki yrittäjänä tiliä sairauslomalla.

Nimim. Esimies, 49 v.

Lisää tarinoita:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja