Pommittivatko kiinalaiset Suomea verkkohyökkäyksillä vai eivät? IS: Suomessa ei havaittu amerikkalaisyhtiön väittämää piikkiä

7:41

Ilta-Sanomien mukaan Kyberturvallisuuskeskus ei havainnut erityistä piikkiä Suomeen kohdistuneissa verkkohyökkäyksissä ennen Trumpin ja Putinin vierailua Helsingissä viime viikolla.

VIDEO: Voiko verkkohyökkäyksestä jäädä edes kiinni? 

Yhtiö kuvaili hyökkäysten lähteneen "rakettimaiseen kasvuun" ja kohonneen jopa 2800 prosenttia kokousta edeltävänä viikonloppuna. Hyökkäysten kerrottiin tuleen Kiinasta.

IS: Suomessa ei havaintoja

Ilta-Sanomien haastattelema Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntija Jussi Eronen kertoo, ettei Suomessa tällaista piikkiä kuitenkaan havaittu.

Erosen mukaan monenlaista toimintaa on ollut, muun muassa hyökkäämään asennettuja saastuneita koneita sekä väärin konfiguroituja laitteita, mutta yhtiön mainitsemaa hurjaa kasvua ei havaittu.

Ilta-Sanomat kertovat, että erot voivat johtua erilaisesta lähdedatasta tai F5:n pienestä näkymästä Suomen kokonaistilanteeseen, jonka takia pienet muutokset vaikuttavat suurelta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja