Mainos

Pommiepäilyn aiheuttaja yhä kateissa Münchenissä

Saksassa viranomaiset pyrkivät selvittämään, kuinka epäilyttävä matkustaja onnistui Münchenin lentokentällä livahtamaan vartijoilta. Sisäministeri Thomas de Maiziere sanoo ottavansa eilisen välikohtauksen hyvin vakavasti.

Miesmatkustajan mukana ollut tietokone sai turvatarkastuksen räjähdepaljastimen hälyttämään. Ennen kuin tarkastajat ehtivät vaatia konetta nähtäväkseen, mies nappasi sen itselleen ja kiirehti pois paikalta. Hän nousi ilmeisesti Münchenistä lähteneelle lennolle.

Keski-ikäisen miehen henkilöllisyyttä ei ollut onnistuttu toistaiseksi selvittämään edes turvakameroiden avulla. Räjähde-epäily kirvoitti ison etsintäoperaation ja osa kentästä suljettiin. Kentältä samoihin aikoihin Madridiin lähteneen lennon matkustajat tarkastettiin määränpäässä.

Saksassa on arvosteltu henkilökunnan vähyyttä kenttien turvatarkastuksissa. München on maan toiseksi vilkkain lentokenttä.

Turvatoimia on kiristetty monilla kentillä joulupäivän jälkeen, jolloin nigerialainen mies yritti räjäyttää Detroitiin matkanneen koneen.

(MTV3 - STT - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.