Pariskunta löysi maailman vanhimman pullopostin – Viesti kehotti ottamaan yhteyttä Saksaan

Maailman tiedettävästi vanhin pulloposti on löytynyt Australiasta.

Illmanin perhe oli kävelemässä syrjäisellä rannalla Länsi-Australiassa, kun Tonya Illman huomasi maassa pullon. Hänen miehensä Kym Illman kertoi Guardianille, että Tonya oli luullut sitä vain roskaksi, mutta olikin päättänyt ottaa sen mukaan, koska pullo voisi toimia hienona koristeena.

Pullon sisältä kuitenkin putosi paperi, jossa oli tekstiä, mutta pariskunta ei saanut siitä selvää, koska viesti oli märkä. Niinpä he suuntasivat kotiinsa pullopostin kanssa.

Kun paperi oli kuivunut uunissa noin viiden minuutin ajan, pariskunnalle selvisi, mistä posti on lähtöisin, kiitos Kym Illmanin saksan opintojen vuoksi. Teksti kertoi, että pulloposti on lähetetty 12. kesäkuuta 1886 saksalaiselta Paula-nimiseltä laivalta. Pulloposti on matkustanut ainakin 131 vuotta ja noin 950 kilometriä.

Tekstissä oli myös viesti, jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä Saksan konsulaattiin.

Mitä pullopostin lähettäjä halusi?

Länsi-Australian museon meriarkeologian asiantuntija Ross Andersonin vahvisti pullon ja viestin iän perheelle. Hän kuitenkin päätti myös vahvistaa pullopostin aitouden Saksasta.

Saksassa olikin tallella Paula-aluksen alkuperäinen lokikirja, johon kapteeni oli kirjoittanut, kuinka oli heittänyt pullopostia mereen 12. kesäkuuta 1886. Myös pullopostin käsiala täsmäsi lokikirjan kanssa.

Kapteeni oli heittänyt useita pulloja laidan yli, koska hän oli osallistunut vuosikymmeniä kestäneeseen tutkimukseen, jossa pyrittiin kartoittamaan merivirtoja 1800-luvulla.

Useita viestejä onkin palautettu Saksaan, mutta tuhansia tutkimuksen viestejä on yhä löytymättä.

Lue myös:

    Uusimmat