Polttomurhaa valmistellut mies vannoi rakkauttaan kaunopuhein – viestittely paljastaa, miten uhri yritti päästä ex-puolisosta eroon

Perheenäidin polttomurhasta epäilty mies vannoi rakkauttaan kaunopuheisesti ennen tekoaan ja lupasi olla satuttamatta naista. Osapuolten välinen viestittely ilmenee poliisin esitutkintapöytäkirjasta.

Muutamaa viikkoa ennen tekoaan mies suostutteli naista perumaan avioerohakemuksensa.

– Vannon, ettei tule enää mitään, joka satuttaa tai vahingoittaa sinua. Usko minua, minä olen pelkkää hyvää sinulle, mies kirjoitti naiselle WhatsApp-viesteissään.

Nainen vastaili miehelle vain lyhyesti ja pyrki pysyttelemään heidän yhteisiä lapsiaan koskevissa asioissa. Mies sen sijaan vakuutteli runollisin sanankääntein rakkauttaan.

– En ole kirjoittanut vähään aikaan, koska hengitän rakkauttasi ja kyyneleet tukahduttavat minut… Kun sieluni menee luoksesi enkä löydä sinua, mistä kärsivällisyyttä? Lähetän rakkauskirjeitä, ehkäpä sydämesi lyö ja sanoo: tässä on rakastunut, joka ääntäsi odottaa… Hän odottaa kovasti, että (naisen nimi) vastaisi hänelle.

"Anna minun nähdä sinua"

Viestittelystä ilmenee, että mies pyrki pumppaamaan naiselta reaktioita viesteihinsä lasten avulla. Hän kertoi viesteissään, että tarkkaili naista ja lapsia.

Nainen vastaili lyhyesti ja ytimekkäästi pyrkien tekemään miehelle selväksi, että heidän parisuhteensa oli loppu. Välillä hän näyttää laittaneen miehen estoon saadakseen olla rauhassa viestipommitukselta.

– Avaa linja vaan. Kulta, etsin sinua. Älä tee näin minulle, mies mankui.

– Missä olet. Etsin sinua. Jumalan tähden, vastaa minulle, istutaan ja löydetään yhteisymmärrystä. (Naisen nimi), tule kulta haluan nähdä sinua. Kuolen suruun, olen huolissani sinusta kulta.

– Anna minun nähdä sinua.

– Toivon näkeväni sinut hyvin voivana. Ja suloiset hunajahuulesi ovat kuin Jumalan lahja...

– Rakastan sinua koko sydämestäni. Kulta, sieluani rakkaampi.

Naiseen kaunopuheet eivät tehonneet.

– Vihaan sinua, nainen kirjoitti miehelle.

– Älä soita minulle enää, äläkä kirjoita minulle enää, en halua sinut enkä kestä sinua.

Nainen halusi eron

Viestittely jatkui samanlaisena päivästä toiseen. Mies leperteli, jankutti rakkaudestaan, vetosi yhteisiin lapsiin ja Jumalaan.
Mies kyseli jatkuvasti naisen olinpaikkaa.

– Missä olet? mies kysyi.

– Helvetissä, nainen vastasi.

Nainen vetosi miehen kunniaan ja pyysi tätä jättämään hänet rauhaan. Nainen yritti selittää miehelle, että avioero olisi tämänkin parhaaksi.

– Tulet kiittämään minua tästä päätöksestä. Ja tiedät, että ansaitset elää elämäsi jonkun kanssa, joka ymmärtää sinua
ja jota sinä ymmärrät. Ja se, mitä välillämme tapahtui, olisi opetus tulevaisuutta varten, nainen kirjoitti miehelle.

Nainen antoi myös ohjeita miehen seuraavaan liittoon.

– Älä satuta. Pidä huolta, hoida ja ota vastuuta. Älä kohtele häntä epäoikeudenmukaisesti äläkä rankaise häntä hiljaisuudella. Anna hänen tuntea rakkautesi, mustasukkaisuutesi ja huolenpitosi. Niin hän saa sinut elämään maailman onnellisimpana ihmisenä. Jumala parantakoon minun sydämeni ja sinun sydämesi.

Nainen pysyi kannassaan

Mies vetosi kunniaansa useita kertoja. Eräässä viestissään nainen vastasi, että veisi avioeron päätökseen, vaikka hänen oman puolen sukunsa hylkäisi hänet sitä varten.

– Kuukausi vain ja minusta tulee sinun entinen vaimosi, nainen kirjoitti miehelle.

– Meidän välillemme ei jäänyt huomiota/kiinnostusta, eikä turvallisuutta, eikä sopua eikä yhteisymmärrystä eikä luottamusta
eikä rakkautta.

Nainen viittaa viesteissään väkivaltaan, jota mies on kohdistanut häntä ja kaikkia pariskunnan kolmea tytärtä kohtaan.

– Kun tulisit syliini ja nukkuisit aamuun saakka. Tunnet olosi mukavaksi kuten aiemmin, mies kirjoitti.

– Mitä arvelet sinun viimeisen lyömisen jälkeen. Mieluummin kuolen kuin palaisin yhteen kanssasi. Alhainen, oksenna alhaisuutesi niin pääsen sinusta eroon. Se on paras ratkaisu.

Mies oli jo murha-aikeissa

Poliisin mukaan mies suunnitteli viestien aikaan naisen tappamista. Hän matkusti Irakiin ja poliisin mukaan matkan yksi tarkoitus oli hakea hyväksyntää teolle.

Joulukuun 29. päivä nainen sai jälleen kerran tarpeekseen miehen ahdistavasta viestittelystä ja pani miehen estoon kello 12.52. Tässä vaiheessa mies oli jo tarkkaillut naisen asuntoa parkkipaikalta käsin reilun puolentoista tunnin ajan.

Noin kello 14 nainen lähti kotoaan ja suuntasi kohti viininpunaista Merzedes-Benziään. Mies odotti kuitenkin parkkipaikalla tekoa varten varaamiensa tarvikkeiden kanssa ja kävi naisen kimppuun.

Samaan aikaan naisen tuttava viestitteli naiselle. Mies tiesi ex-puolisonsa puhelimen avauskoodin ja vastasi tuttavalle lyhyillä viesteillä.
Viestien sisällöt olivat: "ok", "ajan autoa" ja "päiväkodilla".

Tuttava ihmetteli viestejä, sillä ne olivat tyyliltään epätyypillisiä naisen kirjoittamiksi.

Mies pakotti naisen Merzedes-Benziin ja ajoi sen ulkoilualueen reunalle naisen kodin lähistölle. Jossakin vaiheessa hän sitoi naisen, pakotti tämän auton jalkatilaan taakse, valeli polttonesteillä ja sytytti tuleen.

Viestejä kuoleman jälkeen

Julman tekonsa jälkeen mies palasi omalle autolleen. Kello 14.53 mies tallentui valvontakameroihin ajaessaan pois alueelta.
Rikosta peitelläkseen hän viestitteli edelleen naiselle.

Noin kaksi tuntia naisen kaappaamisen jälkeen mies lähetti seuraavat viestit.

– Mitä tytöille kuuluu? Haluan nähdä häntä, kulta.

– Halloo??

Kolme ja puoli tuntia teon jälkeen mies viestitteli naiselle jälleen. Kuusi tuntia teostaan mies tivasi naiselta pariskunnan lapsista.

– Mikä on homman nimi??? Oletko vienyt tytöt ulos??? Ettekö tulleet.

Vajaa vuorokausi tekonsa jälkeen mies lähetti naisen puhelimeen viimeisen viestinsä.

– (Naisen nimi)??? Olen huolissani??? Missä olet?

Jos poliisi ja syyttäjä ovat oikeassa, mies oli ainoa, joka tiesi tasan tarkkaan naisen olinpaikan ja hänen vointinsa. Tässä vaiheessa nainen makasi kuolleena autossaan.

Lue myös:

    Uusimmat