Polta tehokkaasti rasvaa – näillä vilkastutat aineenvaihduntaa!

Mausteet ovat yksinkertainen tapa tehdä ruoasta maukasta, mutta joillain niistä on myös muita hyväksi havaittuja vaikutuksia.

Kun valitset mausteet ruokiisi viisaasti, saatat vauhdittaa aineenvaihduntaasi ja kehosi pystyy polttamaan enemmän rasvaa. Kokeile seuraavia neljää maustetta tehdäksesi ruoista niin herkullisia kuin hoikentaviakin.

1. Inkivääri

Inkiväärissä on paljon antioksidantteja, joten sen hyödyt terveydelle ovat suuret. Inkivääri voi piristää aineenvaihduntaa jopa 20 prosentilla kolmen tunnin ajaksi. Tämä johtuu pääosin inkiväärin sisältämistä gingerolista ja kapsaisiinista, joiden tiedetään olevan aineenvaihduntaa piristäviä yhdisteitä.

2. Kaneli

Kaneli on mauste, joka etenkin talvella tekee monesta reseptistä hiukan herkullisemman, mutta myös terveellisemmän. Kaneli nopeuttaa aineenvaihduntaa, auttaa ruoansulatuksessa ja voi jopa auttaa säätelemään verensokeria kakkostyypin diabetesta sairastavilla.

3. Cayennepippuri

Voimakas ja mausteinen cayennepippuri nostaa kehon lämpötilaa ja piristää aineenvaihduntaa. Lisäksi cayennen kapsaisiini auttaa aivoja vapauttamaan endorfiineja. Cayennepippuri saattaa kuitenkin tehdä ruoasta todella tulista, joten lisää sitä varoen ruokaasi.

4. Maustekurkuma

Maustekurkuma sopii hyvin erityisesti curryruokiin. Maustekurkuman sisältämä antioksidanttinen kurkumiini on yhdiste, jolla on tulehdusta estäviä vaikutuksia. Eräässä eläimille tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että maustekurkuman kurkumiini vähensi painonnousua hiirillä ja ehkäisi rasvakudoksen kasvua. Vastaavaa tutkimusta ei ole kuitenkaan tehty ihmisillä.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat