Mainos

Polta enemmän kaloreita! Näin paljon voit laihtua, jos seisot 6 tuntia päivässä istumisen sijaan

Jos seisoisit joka päivä kuuden tunnin ajan, neljässä vuodessa painoa putoaisi jo kymmenisen kiloa!

Seisotko sinä työpäiväsi aikana? Kannattaisi – se voi nimittäin auttaa laihtumaan, kertoo Mayo Clinicin tutkimus. Laihtuminen ei tosin tapahdu tunnissa tai kahdessa, vaan seisomisen hyödyt vaativat pitkän ajan näkyäkseen.

Seisominen polttaa enemmän kaloreita kuin istuminen

Tutkijat selvittivät useita eri tutkimuksia analysoimalla, polttaako seisominen enemmän kaloreita kuin istuminen. Yhteensä tutkimuksia oli 46, ja niihin oli osallistunut yli 1100 ihmistä. He olivat keskimäärin 33-vuotiaita. 60 prosenttia oli miehiä, ja tutkittavat painoivat keskimäärin noin 65 kiloa.

– Kaiken kaikkiaan tutkimuksemme osoittaa, että kun yhdistää kaiken tarjolla olevan tieteellisen tiedon yhteen, seisominen polttaa enemmän kaloreita kuin istuminen, kertoo tutkimusta tehnyt Farzane Saeidifard.

Neljässä vuodessa painoa putoaisi kymmenisen kiloa

Seisominen poltti minuutissa 0,15 kilokaloria enemmän kuin istuminen. Päivässä kuuden tunnin seisominen polttaisi siis 65-kiloiselta 54 ylimääräistä kilokaloria. Miehet polttivat kaloreita enemmän kuin naiset; tämä saattaa selittyä koolla ja lihasmassalla.

Neljässä vuodessa painoa putoaisi siis kymmenisen kiloa, jos ihminen ei muuttaisi ruokailutottumuksiaan. Vuodessakin paino putoaisi jo kaksi kiloa!

Jos koko päivän seisominen ei ole mahdollista, jo istuma-ajan puolittaminen voisi auttaa paljon.

Tutkimus julkaistiin European Journal of Preventive Cardiology -lehdessä.

***

0:48

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.