Pöllöraati: RKP on mehukkaassa tilanteessa – "PS:n kannattaisi nuoleskella niin paljon kuin pystyy"

Pöllöraati jakoi ministerisalkut 10:05
RKP on hallitusneuvotteluissa mehukkaassa tilanteessa

RKP:n ja perussuomalaisten välinen ristiveto tulevissa hallitusneuvotteluissa herättää mielenkiintoa. Pöllöraatilaiset pohtivat, onnistuuko puolue pysymään uskollisina äänestäjilleen. 

– RKP on sillä tavalla mehukkaassa tilanteessa, että he pystyvät päättämään, tuleeko sinipuna- vai tämä porvari- tai oikeistohallitus, Ylen Politiikkaradion politiikan toimittaja Linda Pelkonen sanoo.

Pelkonen toteaa, että arvokartalla kaikki muut hallitusneuvotteluiden puolueet ovat oikeistokonservatiiveja, mutta RKP selvästi liberaali.

– Syövätkö ne kaikki arvonsa ja heittävät roskakoriin ja rupeavat oikeistokonservatiiveiksi? Mitä heidän pitää saada (vastineeksi)? Pitääkö heidän saada hyviä salkkuja, joku kiva maakuntahanke jonnekin? Ja sitten toisaalta, miltä se näyttää heidän äänestäjille: jos olet äänestänyt arvoliberaalia puoluetta ja sitten saatkin tämän näköisen hallituksen, Pelkonen arvuutteli.

MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen ei ole aivan samoilla linjoilla Pelkosen kanssa RKP:n arvopohjasta.

– Meidän ehkä pitäisi tehdä hiukan tarkempi RKP-ruumiinavaus. Minä nimittäin luulen, että siellä Pohjanmaalla, josta on useampi (RKP:n) kansanedustaja, se ei ole välttämättä kovinkaan arvoliberaali puolue. Se voi olla sitä täällä kehä ykkösen sisäpuolella ja totta kai on näkyviä profiilipoliitikkoja – Anders Adlercreutz ja Eva Biaudet –, mutta kuten sanottu, nyt Biaudet jäi yksin, Ahtiainen sanoi viitaten Biaudet’n eriävään mielipiteeseen puolueen hallitusneuvotteluihin osallistumisesta.

Ahtiainen arvelee, että RKP ei välttämättä toimisi tulevassa hallituksessa samanlaisena ”liimana” kuin joksi se on aiemmin itseään hallituskumppanina kuvaillut.

– Siellä on kuitenkin eripuraa ja selvää torjuntaa perussuomalaisia kohtaan.

Paljon voikin riippua myös siitä, miten perussuomalaiset tulevat RKP:ta vastaan.

– Oli erikoista, että Riikka Purra totesi tällä viikolla Iltalehden haastattelussa, että heidän tavoitteensa on edelleen poistaa niin sanottu pakkoruotsi. Tässä tilanteessahan perussuomalaisten kannattaisi oikeasti nuoleskella RKP:tä niin paljon kuin pystyy, että tulkaa meidän kanssa, saatte mitä tahansa, Ylen Pelkonen ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat