Polkupyöräonnettomuudet runsastuneet viime vuosina – Poliisi: Syynä yleistynyt työmatkapyöräily

Tankojuoppoudella ei promillerajaa 7:05

Poliisi ei pidä pyöräilijöiden ylinopeuksia kovin keskeisenä liikenneturvallisuuden kannalta. Sen sijaan kaupungeissa ajavia poliisi suosittaa sopeuttamaan nopeutensa ympäristöön - ja käyttämään kypärää.

Ylikomisario Dennis Pasterstein Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksesta kertoo poliisin saavan suurissa kaupungeissa yllättävänkin paljon palautetta ylinopeutta ja jalkakäytävillä pyöräilijöistä.

Poliisi ei kuitenkaan erikseen valvo polkupyörien nopeuksia, vaikka nopeusrajoitukset koskevat myös pyöräilijöitä.

– Esimerkiksi Helsingissä Esplanadilla pyörätiellä on nopeusrajoituksena 30 km/h, mutta siellä näkee usein alamäkeen kovaa meneviä pyöräilijöitä, Pasterstein sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Kaksi ihmistä on kuollutkin muutamia vuosia sitten pyöräilijän törmättyä jalankulkijaan.

Tilastojen valossa kuolemaan johtaneiden pyöräilyonnettomuuksien määrä on viime vuosina ollut kasvussa, mutta pitkällä tähtäimellä määrä on laskenut.

– Määrä on lähtenyt nyt uudestaan nousuun varmaankin siksi, että pyöräilyä suositaan työmatkaliikenteessä, Pasterstein arvioi.

Usein pyöräilyonnettomuuksiin liittyy alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen.

– Kyllä näitä näkee, että on kännissä lähdetty ajamaan ja törmätty johonkin. Liikenneturvallisuuden kokonaiskuvassa tämä ei kuitenkaan ole mittava ongelma.

Viime viikolla poliisi valvoi tehostetusti kevyttä liikennettä:

Poliisilla tehovalvonta pyöräilyviikolla 1:52

Lue myös:

    Uusimmat