Politiikan toimittaja PS:n ja RKP:n kinastelusta: "Ei kerro hyvää keskinäisestä luottamuksesta – happotesti vasta edessä"

Politiikan toimittaja PS:n ja RKP:n kinastelusta: ”Ei kerro hyvää keskinäisestä luottamuksesta – happotesti vasta edessä” 4:12
Politiikan toimittaja PS:n ja RKP:n kinastelusta: ”Ei kerro hyvää keskinäisestä luottamuksesta – happotesti vasta edessä”

MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum arvioi Säätytalolla RKP:n ja perussuomalaisten kireitä välejä. Niitä testataan toden teolla tällä viikolla, kun hallitusneuvotteluissa edetään vaikeimpiin kysymyksiin, kuten maahanmuuttoon.

Alec Neihum ei pidä mahdottomana, että RKP vielä perääntyisi hallitusneuvotteluista perussuomalaisista eriävän linjansa takia. Tällä hetkellä mikään ei kuitenkaan vahvasti viittaa siihen suuntaan.

– Maahanmuutossa RKP:llä ja perussuomalaisilla on hyvin erilaiset linjat, mutta kyllä RKP sen on tiennyt, kun on näihin neuvotteluihin ylipäätään lähtenyt. Ainakaan toistaiseksi ei ole tullut mitään sellaista uutta, mikä nyt välittömästi olisi laittamassa Henrikssonin ja muun RKP:n sanomaan muulle hallituspohjalle, että pitäkää tunkkinne, Neihum arvioi.

Riikka Purramainitsi tänään olevansa huolissaan siitä, että RKP:n Anders Adlercreutz puhui blogissaan maahanmuuton lisäämisen puolesta. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi myöhemmin, että kirjoitus oli yksittäisen kansanedustajan omaa pohdiskelua, mikä puolestaan yllätti Adlercreutzin.

– Tämä on tässä vaiheessa ehkä hieman myrsky vesilasissa, mutta toisaalta jatkumoa sille, että jatkuvasti neuvottelujen ohella keskustellaan myös siitä, kuka on kirjoittanut mitäkin missäkin sosiaalisen median tai verkon alustalla. Se ei sinänsä kerro hyvää kieltä näiden potentiaalisten hallituspuolueiden keskinäisestä luottamuksesta, Neihum arvioi.

Tunnelma Säätytalolla on Neihumin mukaan neljännen neuvotteluviikon alussa edelleen odottava. MTV Uutisten tietojen mukaan näyttää siltä, että ainakaan sisäisen turvallisuuden pöydässä ei välttämättä päästä vielä tänäänkään käsiksi maahanmuuttokysymyksiin vaan kuulemiset jatkuvat.

– Ehkä vasta tässä viikon edetessä päästään todella vaikeimpien kysymyksien kimppuun. Samalla tehdään se todellinen happotesti, että onko löydettävissä sellainen sopuratkaisu, johon nämä kaikki puolueet voivat tyytyä. Eli kyllä tässä edelleen ehkä hieman on aistittavissa tyyntä myrskyn edellä, Neihum sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat