Tuleeko tästä kysymyksestä hallitusneuvottelujen pahin kipukohta? "RKP:n ja PS:n linjat kuin tuli ja jää"

Tuleeko tästä kysymyksestä hallitusneuvottelujen kipukohta? "RKP:n ja PS:n linjat kuin tuli ja jää" 17:06
Katso video: Näin MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki näkee Orpon mahdollisuudet muodostaa toimiva hallitus.

MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki arvioi, että maahanmuutto tulee olemaan kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien tulevien hallitusneuvottelujen kipukohta.

Eeva Lehtimäki uskoo, että helpommin saavutettu yhteisymmärrys talouskysymyksissä johdatti kokoomuksen valitsemaan hallitusneuvotteluihin juuri perussuomalaiset, RKP:n ja kristillisdemokraatit. 

– Muistetaan, että tämä on myös vaalivoittajien hallitus. Siinä on vaalien ykkönen ja kakkonen. Molemmat, erityisesti perussuomalaiset, ovat tehneet kovaa oppositiopolitiikkaa, ja nyt on myös perussuomalaisilla vastuunkannon paikka, Lehtimäki sanoo.

Petteri Orpo ei juurikaan ottanut tiedotustilaisuudessa kantaa erityisesti RKP:tä ja perussuomalaisia erottavaan maahanmuuttokysymykseen.

– Kyllä RKP:n ja perussuomalaisten linjat tällä hetkellä ovat kuin tuli ja jää. Varmaan työperäinen maahanmuutto on se helpompi kysymys, mutta sitten kun mennään turvapaikkapolitiikkaan ja humanitääriseen maahanmuuttoon, niin veikkaisin, että isot vaikeudet tulevat eteen, Lehtimäki arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat