Orpo pitää keskustelua tärkeänä – politiikan toimittaja: "Ehkä laiturinnokasta mato-ongelta ei tätä riitaa käydä"

Missä tilanteessa hallitus nyt on, politiikan toimittaja Alec Neihum? 3:01
Missä tilanteessa hallitus nyt on, politiikan toimittaja Alec Neihum?

Hallituksen puheenjohtajanelikko eli pääministeri Petteri Orpo (kok.), valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.), opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.) kokoustivat eilen

RKP edellytti perjantaisen kriisikokouksensa jälkeen, että rasismikohusta keskusteltaisiin pääministerin johdolla.

Orpo vahvisti Brysselissä järjestetyssä mediatilaisuudessa, että tapasi hallituskumppanit eilen ja että keskusteluja tullaan jatkamaan tällä viikolla. Orpon mukaan eiliset keskustelut koskivat poliittista tilannetta ja hallituksen työskentelyä.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihumin mukaan "pallo on tietyllä tapaa RKP:lla". Kysymys kuuluukin, että mikä on RKP:n luotto hallituksen toimintakykyyn.

– Vastausta ei ole vielä saatu. Hiljaisuus on tässä mielessä varsin kovaäänistä. Kukaan RKP:n johtohahmoista ei halunnut esimerkiksi kommentoida haastattelupyyntöihini, että mikä se tilanne on, toteaa Neihum. 

Neihumin mukaan se kertoo siitä, että epäluuloja on vielä jäljellä ja toisaalta myös siitä, että julkisuudessa velloneen kohun annetaan tietyllä tapaa jatkua. 

Orpo kiersi Brysselissä esitetyn kysymyksen hallituksen toimintakyvystä. 

– Minusta on todella tärkeää, että nyt keskustellaan siitä huolimatta, että on kesätauko. Keskustelu on se, mitä koko maa tarvitsee, Orpo totesi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Petteri Orpo median edessä Brysselissä 6:00
Näin pääministeri Petteri Orpo kommentoi hallituksen tilaa Brysselissä.

Pääministeri myös sanoi, että hänestä olisi nyt tärkeää siirtyä eteenpäin, jotta hallitus pääsisi tekemään työtään. 

– Kaikkeahan sitä saa toivoa. Tietyllä tapaa tämä on paljolti RKP:stä kiinni. Jos siellä lähipäivinä näytetään peukkuja hallitustyöskentelylle, niin ehkäpä tämä kokonaisuus oli tällä erää siinä, Neihum toteaa ja jatkaa: 

– Tietyllä tapaa kesälomatekninen asia myös vaikuttaa tähän: moni ministeri on jo kesälomalla tai juuri jäämässä lomalle ja ehkä sieltä laiturinnokasta mato-ongelta ei sitten ihan samalla tavalla tätä riitaa käydä.  

Neihumin mukaan tästä kokonaisuudesta tulee jäämään hallitukselle eräänlainen laahus, jota oppositio, media tai hallituksen omatkaan rivit eivät tule unohtamaan. Neihumin arvion mukaan säröä voisi verrata viiltohaavaan. 

 

Lue myös:

    Uusimmat