Mainos

Politiikan toimittaja Pekka Ervasti: Niinistön taustaorganisaatiota valmisteltu jo pitkälle

Presidentti Sauli Niinistö ilmoitti eilen, että hän mittauttaa kannatuksensa ja pyrkii jatkokaudelle valitsijayhdistyksen kautta.

Politiikan toimittaja Pekka Ervasti uskoo, että valitsijayhdistyksen ympärille rakentuvaa organisaatiota on valmisteltu huolellisesti etukäteen.

– Ei tämä nollasta lähde. Varmasti töitä on tehty jo paljon taustalla, Ervasti sanoi aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Journalisti, kirjankustantamo Maahengen toimitusjohtaja Johanna Korhosen mukaan kokoomus osallistuu todennäköisesti tiiviisti Niinistön kampanjaan.

– En usko, että kokoomus valitsee oman presidenttiehdokkaansa, mutta kokoomuksen on varmaan pakko osallistua aika paljon tähän Niinistön valtuuskuntaan. Vaalikampanjaan vaaditaan kuitenkin paljon työtä.

"Ymmärrettävä viritys"

Niinistö yllätti eilen kaikki pyrkimällä ehdolle valitsijayhdistyksen kautta eikä kokoomuksen listoilta.

Ervasti näkee Niinistön aikeet ymmärrettävinä.

– Oli pikkaisen yllätys tämä rakennelma, mutta joskus aiemmin jo mietin sitä, että ei hän pysty yhden puolueen listoilta lähtemään ehdokkaaksi.

– Kokoomuksen ja Niinistön välit eivät ole enää olleet niin likeiset pitkään aikaan. Taustalla on varmasti ollut henkilökysymyksiä ja muutakin. Nyt kun presidentin asema on mikä on, ja Niinistön suosio on paljon suurempi kuin kokoomuksen, niin tämä on ihan ymmärrettävä viritys.

Ervasti pitää tärkeänä, että presidentinvaaleihin tulee myös muita vastaehdokkaita, vaikka Niinistön suosio on suuri.

Johanna Korhonen toivoo ehdokkaaksi lisää naisia.

– Tämä on kovasti miesvaltainen joukko. Minä kaipaisin naisehdokkaita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.