Politiikan korjaussarjan raju johtopäätös: Eduskunta on mitättömän vallan linnake!

Politiikan korjaussarjan viikkoistunto sattui kuin kohtalon oikusta samalle päivälle, jolloin paljastui eduskunnan vallankäytön kahdet kasvot: kansanedustajat saavat budjettiin peräti promillen kokoisen  muutoksen. Omaan liksaan tehdään huomattavasti suurempi muutos, tietysti ylöspäin.

Valtiovarainvaliokunnan tuore budjettimietintö paljasti jälleen kerran, että tärkeyttään puhisevat parlamentaarikot saavat satojen puheiden ja ylettömän häsläämisen jälkeen hallituksen budjettiesitykseen reilun 50 miljoonan muutokset, mikä onkin huikea promille hallituksen esitykseen verrattuna.

Mitättömän vallan linnake, Korjaussarjan herrat tiivistävät karvaan analyysinsä.

Sen sijaan kansanedustajien omaan palkkaan junaillaan puolisalaa suhteellisesti huomattavasti tuntuvampaa korotusta.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) johtamasta ministeriöstä on tullut esitys työttömyysvakuutusmaksujen poistamiseksi kansanedustajilta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ensi vuonna voimaan astuvaksi esitetyn lakimuutoksen johdosta kansanedustajalle jäisi noin 900 euroa ja ministereille palkkiosta riippuen noin 2 100 euroa enemmän vuodessa.

Hyvä joulubonus hädänalaisille! 

Varsinkin, kun hallitus ajaa samaan aikaan yhteiskuntasopimusta, jossa palkansaajilta revitään opposition mielestä vaatteetkin päältä.

Varsinaisen vallankäytön linnakkeen Korjaussarja sijoittaa jälleen ay-liikkeen betonoituihin bunkkereihin.

Vuoden ay-teoista Korjaussarja palkitsee Kalajoen Rahjan Huolinnan pääluottamusmiehen Voitto Ketolan ja STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan. Ketola meni ymmärtämään pienituloisia hoitajia, mistä änkyrä-äijien AKT:n kakkospomo Arto Sorvali kiitti erottamisuhkauksella. Palola puolestaan sanoi ääneen itsestäänselvyyden, että ay-liike on pysähtyneisyyden linnake, mutta ei vielä ulottanut kritiikkiään ay-pamppujen asemaan eläkeyhtiöiden hyvin palkatuissa hallitustehtävissä.

Linnan juhliin Korjaussarja palaa, kun saa vedenpitävät todisteet siitä, kuka edustaja sieltä talutettiin ulos paita märkänä. Se on selvää, että kristillisten nouseva tähti Sari Tanus saa selitellä onko hänen eduskunta-avustajansa Jukka Salmi avustaja vai pysyvä kavaljeeri – näitä kahta roolia ei voi yhdistää.

Politiikan korjaussarja on viikoittainen yhteiskunnallinen puoliasiaohjelma, jonka kattauksesta vastaavat MTV:n politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki. Moderniin journalistiseen tapaan osa vastuusta jätetään kuulijalle.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja