Politico: Donald Trumpin hallinto yrittää puuttua some-yhtiöiden väitettyyn konservatiivivastaisuuteen

1:20
Suomalaisella tietoturvagurulla on monta hyvää syytä pysyä pois Facebookista. Katso video!

Yhdysvalloissa maan hallinto luonnostelee presidentin määräystä, jolla pyritään puuttumaan sosiaalisen median yhtiöiden väitettyyn konservatiivivastaisuuteen. Asiasta kertoo Politico-lehti lähteisiinsä vedoten.

Presidentti Donald Trump on hyökännyt toistuvasti muun muassa Facebookia ja Twitteriä vastaan ja väittänyt, että ne sensuroivat konservatiiveille myönteistä sisältöä.

Yhtiöt ovat kiistäneet väitteet vääristymisestä. Ne kertovat estäneensä tai poistaneensa käyttäjiä, jotka ovat rikkoneet sosiaalisen median yhteisöjen toimintaperiaatteita.

Toisaalta myös liberaalit tahot ovat arvostelleet yhtiöitä, mutta eri syystä. Heidän arvostelunsa kärki kohdistuu siihen, että yhtiöt ovat poistaneet palveluistaan vihapuhetta liian hitaasti.

Luonnostelu on varhaisessa vaiheessa

Politicon lähteet eivät kertoneet, seuraisiko yhtiöille rangaistuksia poliittisten näkökulmien väitetystä sensuroinnista ja jos kyllä, minkälaisia rangaistukset olisivat. Määräyksen luonnostelu on lähteiden mukaan vasta hyvin varhaisessa vaiheessa eikä sen julkistamista odoteta lähiaikoina.

Presidentti Trump hyökkäsi väitettyä sensurointia vastaan muun muassa viime kuussa Valkoisessa talossa järjestetyssä tapaamisessa, johon osallistui konservatiivitaustaisia nettivaikuttajia. Trump kehotti tuolloin hallintoaan tutkimaan "kaikkia lainsäädännöllisiä ratkaisuja, joilla kaikkien amerikkalaisten sananvapaus turvataan."

Viime viikolla presidentti ilmoitti, että hän "seuraa Googlea tarkasti". Hän viittasi yhtiön entisen työntekijän kertomukseen siitä, että sai potkut konservatiivisten näkemystensä vuoksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja