Politico: Donald Trump repii kaikki lukemansa paperit – Valkoisen talon hyväpalkkaiset työntekijät teippaavat ne yhteen

Trump jyrkkänä huippukokouksen jälkeen:"Yhdysvaltoja kohdeltu epäoikeudenmukaisesti" 7:36

Valkoisen talon työntekijöille on siunaantunut ainakin yksi, mutta sitäkin yllättävämpi työtehtävä Donald Trumpin astuttua virkaansa presidenttinä.

Politicon haastattelema Solomon Lartey on tehnyt kolmisenkymmentä vuotta kestänen uran Valkoisen talon virkamiehenä. Trumpin kotiuduttua Valkoiseen taloon, Larteylle ja muutamalle hänen kollegalleen annettiin käteen kirkasta teippiä. Ohjeena oli kerätä kaikki presidentin repimät asiakirjat, koota ne ja teipata palat jälleen yhteen.

Politico kertoo, että lain mukaan Valkoisen talon on säilytettävä kaikki muistiot, kirjeet ja paperit, joita presidentti käsittelee. Paperit lähetetään säilöttäväksi Kansallisarkistoon.

Obama tarkkana

Trumpilla on tapana repiä papereita, vaikka hänelle on huomautettu asiasta useaan kertaan.

Politico kertoo, että Valkoisen talon työntekijät tajusivat jo Donald Trumpin presidenttikauden alkajaisiksi, että hän ei muuta tapojaan paperien repimisen suhteen. Paperisilppu lentää joko lattialle tai roskiin, josta työntekijät keräävät ne teipattaviksi.

Video: Trump moitti Kanadan pääministeri Justin Trudeauta "hyvin epärehelliseksi ja heikoksi"

Trumpin edeltäjä Barack Obama oli tarkka papereiden suhteen.

– Jokainen virallinen paperi, joka meni sisään presidentin toimistoon, tuli sieltä myös ulos. En muista, että Obama olisi koskaan heittänyt mitään pois, sanoo Obaman sihteeristössä työskennellyt Lisa Brown.

Larteyn kanssa samalla osastolla työskenellyt Reginald Young Jr. tiivistää Politicon haastattelussa työntekijöiden tunteet.

– Sanoin esimiehelleni, että oletteko aivan vakavissanne? Ansaitsemme yli 60 000 dollaria vuodessa, meidän pitäisi tehdä jotain paljon tärkeämpää kuin tämä.

Valkoinen talo ei ole virallisemmin kommentoinut Trumpin tapaa repiä papereita.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat