Poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat: MV-lehden toiminta tutkittava

Ryhmä poliittisia opiskelija- ja nuorisojärjestöjä on lähettänyt valtakunnansyyttäjänvirastolle vetoomuksen, jossa vaaditaan MV-lehden toimien tutkimista. Asiasta tiedottaa Sosialidemokraattiset Opiskelijat (SONK) ry.  

Vetoomuksessa vaaditaan, että valtakunnansyyttäjänvirasto koordinoi MV-lehden toimista tehdyt yksittäiset rikosilmoitukset yhteen ja arvioi mahdollisuudet nostaa kokonaisuuden pohjalta syyte.  

Perusteena ovat opiskelijajärjestöjen mukaan muun muassa sananvapauden väärinkäyttö ja yhteiskuntarauhan rikkominen. Järjestöjen mukaan vahingoittavassa toiminnassa on käytetty joukkotiedotusvälinettä ja toiminta on pyritty turvaamaan toimimalla ulkomailta käsin.  

Järjestöt syyttävät MV-lehteä muun muassa rasistisen uhkailun sallimisesta sekä henkilöihin kohdistuneiden massahäiriköintien käynnistämisestä.  

Vetoomuksen allekirjoittajina ovat SONK:in lisäksi KD-nuoret, Keskustan Opiskelijaliitto, Kokoomuksen opiskelijaliitto, RKP-nuoret, Sosiaalidemokraattiset Nuoret, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.  

Lue myös:

    Uusimmat