Päivi Räsäselle järjestetään tukimielenosoitus Oslossa: "Olen kiitollinen tuesta"

Päivi Räsänen sai syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – kommentoi nyt itse tapausta 1:05
Video: Näin Päivi Räsänen kommentoi rikossyytteitä aiemmin.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) rikossyytteiden vuoksi järjestetään huomenna mielenosoitus Oslossa. Räsänen kertoo asiasta tiedotteessa.

Mielenosoitus järjestetään Suomen suurlähetystön edessä kello 14 ja sen takana on Oslo Symposiumia järjestävät tahot. Oslo Symposium on norjalaisten konservatiivikristittyjen konferenssitapahtuma.

– Tukimielenosoitus on Suomen sanan- ja uskonnonvapauden puolesta. Mielenilmaisun yhteydessä toimitetaan Suomen suurlähettiläälle kirjallinen vetoomus. Mielenilmauksen takana on kirkollisia ja poliittisia vaikuttajia Norjasta, kertoo Räsänen tiedotteessa. 

– Mielenosoittajat ovat huolestuneita prosessista, joka on johtanut kohdallani kristilliseen vakaumukseen perustuvien näkemysten poliisitutkintoihin, syytteisiin ja 24.1 käräjille. Olen kiitollinen tuesta. 

Valtakunnansyyttäjä nosti viime vuonna syytteen kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä Suomen Luther-säätiön asiamiestä ja hallituksen jäsentä Juhana Pohjolaa vastaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 

– Protestoimme sitä miten Räsästä on kohdeltu suomalaisessa rikosoikeusjärjestelmässä. Pelkästään se tosiasia, että tapausta tutkitaan ja häntä on kuulusteltu ja syytteet on nostettu, on rikkomus sananvapautta vastaan – riippumatta siitä, mihin ratkaisuun oikeus päätyy, ryhmä toteaa.

– Pyydämme suomalaista oikeusjärjestelmää todistamaan, että Suomessa on yhä sanan- ja uskonnonvapaus, ryhmä vetoaa.

Lue myös:

    Uusimmat