Poliisilta tiukka kannanotto koskien "Enon" vyyhdistä käytyjä somekeskusteluja: "Seksuaalirikos on aina täysin tekijän, ei koskaan uhrin syytä"

Poliisi julkaisi tänään harvinaisen kannanoton liittyen "Enoa" koskevaan seksuaalirikostutkintaan. Helsingin Laajasalossa asunutta, "Eno"-nimellä tunnettua miestä epäillään lukuisista lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Poliisi peräänkuuluttaa sosiaalisen median keskusteluissa hienotunteisuutta. Poliisi muistuttaa, että asiasta käyty keskustelu koskettaa syvästi rikoksen uhreja.

– On ollut ikävä huomata some-keskusteluissa, miten uhreja syyllistetään tapahtuneesta, varsinkin, kun uhrit ovat olleet tapahtumahetkellä lapsia. Seksuaalirikos on aina täysin tekijän, ei koskaan uhrin syytä, poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Poliisiin voi yhä olla yhteydessä

Lisäksi poliisille on kerrottu, että jotkut tiedotusvälineet ovat yrittäneet ottaa yhteyttä mahdollisiin uhreihin.

– Tämä on järkyttänyt sekä mahdollisia uhreja itseään että heidän läheisiään. On selvää, että näin vakava rikoskokonaisuus aiheuttaa huolta ja kiinnostaa ihmisiä, mutta pyydämme, että julkisessa keskustelussa ja yhteydenottoja harkittaessa huomioidaan rikosten uhrit ja muistetaan, että he ovat käyneet läpi erittäin kipeitä asioita, joista toipuminen vie aikaa ja voimavaroja.

Vyyhti on herättänyt erittäin paljon julkista keskustelua ja poliisi on saanut "Enosta" yli 80 yhteydenottoa. Osa yhteydenotoista on johtanut uusiin rikosepäilyihin.

Mikäli epäilee joutuneensa rikoksen uhriksi tai tietää jotain, joka voisi mahdollisesti olla hyödyksi rikosten selvittämisessä, poliisiin voi edelleen olla yhteydessä. Tapauksen tutkijat tavoittaa sähköpostitse osoitteesta seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat