Poliisin suuroperaatio ostoskeskukseen Helsingissä – yksi liike jouduttiin sulkemaan välittömästi

Poliisi kirjasi kaksi rikosilmoitusta kahdesta ulkomaalaisrikkomuksesta ja kahdesta työnantajan ulkomaalaisrikkomuksesta Puhoksen ostoskeskukseen lauantaina tehdyn tarkastuksen yhteydessä. Myös yksi liike jouduttiin sulkemaan välittömästi laittoman liikennetoiminnan vuoksi.

Poliisi, aluehallintovirasto, rajavartiolaitos, tulli, pelastuslaitos ja Helsingin kaupungin elintarviketarkastajat suorittivat lauantaina Puotinharjun ostoskeskuksessa Puhoksessa yhteisen valvontaoperaation. Valvontapäivään osallistui useita Helsingin poliisin partioita.

Valvontaoperaation aikana tarkastettiin lähes kaikki ostoskeskuksen liikkeet. Viranomaiset halusivat selvittää muun muassa, että työnantajilla ja työntekijöillä on asianmukaiset luvat, liikehuoneistoissa on huomioitu paloturvallisuusasiat ja että anniskeluun oikeutetut ravintolat noudattavat anniskelumääräyksiä.

– Valvontaoperaatio sujui kaiken kaikkiaan rauhallisesti ja kaikkien osapuolten osalta erittäin hyvässä hengessä. Poliisi kirjasi kaksi rikosilmoitusta kahdesta ulkomaalaisrikkomuksesta ja kahdesta työnantajan ulkomaalaisrikkomuksesta, sanoo komisario Heli Aaltonen Helsingin poliisilaitokselta.

Aaltonen kertoo, että työnantajaa voidaan sakottaa esimerkiksi siitä, ettei hänen työntekijällään ole työnteko-oikeutta kyseiseen toimialaan, vaikka työntekijä olisi laillisesti maassa. Esimerkiksi siivoojan luvalla ei saa tehdä ravintolatöitä, Aaltonen selventää.

Viranomaiset opastivat liikkeenharjoittajia muun muassa elintarvike- ja paloturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Osassa liikkeistä paloturvallisuusasioissa oli huolestuttavia puutteita.

Yksi liike jouduttiin sulkemaan välittömästi laittoman liikennetoiminnan vuoksi.

Poliisi selvitti tarkastusten yhteydessä ulkomaalaisten maassa oleskelun lainmukaisuutta. Ulkomaalaisvalvonta on poliisin lakisääteinen tehtävä.

– Tarkastimme yhteensä 260 ostoskeskuksen alueella oleskelleen henkilön henkilöllisyyden. Joukossa oli sekä ulkomaalaisia että suomalaisia. Tarkastusten yhteydessä tavoitimme kaksi etsintäkuulutettua ja kaksi laittomasti maassa oleskelevaa, Aaltonen listaa.

Myös ostoskeskuksessa sijaitsevaan moskeijaan tehtiin palotarkastus. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja