Poliisin superkameralla voi kurkkia autoihin jopa kilometrin päästä: "Tarkoituksena ei ole ainoastaan jakaa rangaistuksia"

Siinä vaiheessa, kun tämän kameran etsimeen jäänyt autoilija itse näkee poliisin, voi olla jo myöhäistä. Pelkän ylinopeuden sijaan myös muista rikkomuksista jää Gloucestershiressa nyt aiempaa helpommin kiinni.

Gloucestershiren poliisi Isossa-Britanniassa on saanut käyttöönsä erikoisvalmisteisen kameran, jolla poliisi pystyy tarkkailemaan autoilijoita jopa kilometrin etäisyydeltä.

Kamera ei ole ainoa laatuaan, sillä vastaavia laitteita kerrotaan olleen aiemmin käytössä muualla maassa. Kyseessä on pilottikokeilu, jonka myötä kameroita saatetaan saada kaikkien poliisilaitosten käyttöön.

Perinteisesti tien poskessa seisovat poliisit ovat mitanneet autojen nopeuksia, mutta tämän kameran ansiosta he saavat tarkkaa kuvaa siitä, mitä autoissa tapahtuu.

Katso alla olevalta videolta, miten Suomen uudet peltipoliisit toimivat.

Suomeen uusia peltipoliiseja – näin ne toimivat 1:34

Poliisipäällikkö Martin Surl Gloucestershiren poliisista kertoo, että kameran käyttöä tullaan keskittämään kaikkein vilkkaimmille väylille. Sillä on tarkoitus saada kiinni esimerkiksi matkapuhelintaan räplääviä tai muihin laittomuuksiin ajon aikana sortuvia kuljettajia. 

– Tarkoituksena ei ole ainoastaan jakaa rangaistuksia autoilijoille, vaan saada aikaan muutos ihmisten käyttäytymisessä, Surl kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat