Mainos

Poliisin, Verohallinnon ja Kelan verkkosivuille hyökättiin – palvelunestohyökkäyksen kohteena olleet palvelut ovat palautuneet

0:25
Video: Onko kannattavampaa maksaa mätkyjä vai saada veronpalautuksia?

Poliisin verkkosivuilla oli jälleen häiriöitä, poliisi kertoo Twitterissä.  Häiriö koski myös Poliisiammattikorkeakoulun ja Poliisimuseon verkkosivuja.

– Tällä hetkellä kaikki on saatu vakautettua ja näyttäisi siltä, että kaikkien näiden asiointipalveluiden osalta tilanne olisi normalisoitunut, Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus sanoo. 

Julkiset verkkopalvelut ovlivat palvelunestohyökkäyksen takia saavuttamattomissa. Hyökkäys aiheutti häiriöitä esimerkiksi Suomi.fi -tunnistautumiseen, Kela kertoo verkkosivuillaan.  

–  Suomi.fi -tunnistautuminen on käytännössä portti, jota moni asiointipalvelu eri lailla julkishallinnossa käyttää ja sitä kautta vaikutukset olivat laajoja. Varsinainen hyökkäys tuli ulkopuolelta yhteen tiettyyn osoitteeseen, jossa suojaus ei ollut paras mahdollinen ja sen kerrannaisvaikutukset heijastuivat tietoliikennelaitteistoissa niin, että se joko esti tai hidasti muidenkin palveluiden käyttöä, Lehmus sanoo. 

Hyökkäys ehti levitä laajalle ja koski todennäköisesti useita ihmisiä.

– Jos ajattelee verottajan palveluita, Omakantaa ja Kelan palveluita, niin kyllä se niihin kaikkiin heijastui. Tämä hyökkäys ei suoraan kohdistunut niihin ja niissä suojaus sinänsä piti, mutta kun hyökkäys tuli muuta kautta läpi, niin se pystyi kuormittamaan muitakin laitteita, Lehmus selittää. 

Häiriöitä myös eilen

Poliisin verkkosivuilla oli häiriöitä myös eilen illalla. Silloin häiriön syy jäi epäselväksi. Poliisi tviittasi aiemmin tänään, että ongelmat olivat jo ohi.

Myös Verohallinnon verkkopalveluissa on parhaillaan häiriöitä, Verohallinto tviittaa. 

Verohallinnolla ongelmat alkoivat niin ikään eilen illalla, mutta puolenyön jälkeen Verohallinto tviittasi palvelujen toimivan jälleen.

Palvelunestohyökkäyksen syytä selvitetään. Latvakankaan mukaan hyökkäystä yritetään rajoittaa niin, että enempää sivuja ei kaatuisi.


Häiriöt ovat alkaneet kymmenen jälkeen torstaiaamuna, Latvakangas kertoo. Häiriöiden kestosta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Juttua päivitetty 22.8. klo 12:29. Lisätty tieto palveluiden palautumisesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja