Mainos

Poliisin herättävä päivitys nuorten välisistä viestiketjuista: "Tapa ittes, kukaan ei kaipaa"

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Timo Härkönen avasi Facebook-sivuillaan keskustelun vanhempien vastuusta ja taistelutahdosta koulukiusaamista vastaan.

Härkönen ilmaisee oman vahvan halukkuuteensa lähteä mukaan puuttumaan kiusaamiseen, mutta muistuttaa myös että kiusaamisen ennaltaehkäiseminen on koko yhteiskunnan vastuulla. Härkönen kirjoittaa:

– Kysymys kuuluu: Oletteko te vanhemmat ja nuoret valmiina taistelemaan tätä ikuista vitsausta vastaan tulevina vuosina? Minä poliisina, isänä ja ihmisenä olen.

Timo Härkönen liitti julkaisuunsa muutaman aidon viestiketjun, jossa kiusaamista ilmenee synkin sanoin. Hän kertoo viestien saavan hänet raivon valtaan. 

Otteita poliisin jakamista viestiketjuista:

"Tapa ittes, kukaan ei kaipaa tommosta paskaa ihmistä"

"Vedä ranteet auki ja kuole"

"Mee tappaa ittes saatanan ruma"

Julkaisu on herättänyt keskustelua ja kiusaaminen tuomitaan viesteissä yksiselitteisesti. Hän itse lisää muistutuksen pitkäkantoisista vaikutuksista:

– Se pieni vihan siemen kylvetään jo alakouluikäsenä, jos vastaaviin "kiusaamistapahtumiin" ei puututa riittävän napaksti. Tulokset ja uhkat me tiedämme kaikki.

Julkaisua on jaettu yli 1 000 kertaa ja se on saanut satoja kommentteja. Keskusteluissa pohditaan kuka oheisten viestiketjujen kaltaista kiusaamista harrastaa, mistä mallit opitaan ja avataan kiusaamista kumpaankin tahoonsa: voiko oma lapseni olla kiusattu – tai kiusaaja.


Moni pohtii pinttyneitä ja huomaamattomiakin tapoja, joita saattaa välittää omille lapsilleen. Osa kommentoijista ehdottaa radikaalejakin ratkaisuja. Valtaosin pyritään kuitenkin tasapainoon, auttamiseen ja ymmärtämiseen, pohditaan omaa vastuuta sekä keinoja kiusaamisen ennaltaehkäisemiseksi. Usea myös kiittää Härköstä tärkeän aiheen esille nostamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.