Poliisi julkaisi harvinaisen varoituksen Facebookissa – kuolleesta nuoresta kirjoitettu halventavasti somessa: "Ajattelepa omalle kohdallesi"

Joensuulaisnuorten parissa työskentelevän, poliisin Ankkuriryhmän tietoon on tullut, että osa paikallisista nuorista on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa halventavaan ja naureskelevaan sävyyn kuolleesta nuoresta.

Tapaus sai Itä-Suomen poliisin julkaisemaan erityisnuorisotyöntekijän poikkeuksellisen kannanoton Facebookissa.

– Toivoisin kaikesta sydämestäni, että jokainen tällaiseen kirjoitteluun osallistunut, naureskellut ja/tai peukuttanut menisi itseensä ja pohtisi syvästi motiivejaan näin toimia. Ei kirjoittelu enää häneen satu, mutta tällainen kirjoittelu loukkaa syvästi hänen muistoaan ja rakkaita ihmisiään, erityisnuorisotyöntekijä Jarkko Riikonen kirjoittaa.

"Ei jokin satunnainen hauska läppä"

Päivityksessä nuorten parissa työskentelevä Riikonen vetoaa siihen, että nuori osaisi ajatella asiaa omalle kohdalleen.

– Kyseessä on suuri suru ja tragedia, joka koskee alaikäistä nuorta, ei jokin satunnainen hauska läppä. Empatia on kyky, joka ihmisten varttuessa yleensä kasvaa, mutta sitä tuntemattomille vinkki: ajattelepa omalle kohdallesi.

Riikonen vielä vetoaa sanomalla, että vaikka nuoriso on ennenkin saattanut sanoa ajattelemattomia asioita, ei ”ihan kaikkea kehdannut sanoa ääneen, edes siinä pienessä piirissä”.

– Mihin hävisivät ihan tolkullistenkin ihmisten moraaliset pidäkkeet kirjoittaa toisista ihmisistä mitä sattuu? Keskustelupalstat ja some täyttyy toinen toistaan vastenmielisimmillä kommenteilla kanssakulkijoista, elävistä ja myös poismenneistä.

Päivityksestä uutisoi ensimmäisenä Karjalainen

Lue myös:

    Uusimmat