Poliisimurhaaja Steen Christensenin tuomiota pidennettiin luvattoman puhelimen takia – koevapauteen yli 20 vuoden jälkeen haikaileva mies selitti tekoaan epätoivolla

3:12
MTV Uutiset vieraili keväällä Herstedvesterin vankilassa. Katso videolta, millasessa paikassa Steen Christensen suoritttaa tuomiotaan ja millaisia ongelmia Tanskan vankiloissa on.

Poliisimurhaaja Steen Christensen tuomittiin kahdeksi viikoksi vankilaan matkapuhelimen käytön takia. Hän ei ole vieläkään päässyt koevapauteen, vaikka kuulemista asiasta lupailtiin jo kolme vuotta sitten.

Tanskalainen Steen Christensen suorittaa yhä elinkautista tuomiotaan Herstedvesterin vankilassa noin 20 kilometrin päässä Kööpenhaminasta. Nyt hän saa kahden viikon pidennyksen tuomioonsa käytettyään vankilassa luvatonta puhelinta. Christensen selitti toimintaansa epätoivolla, joka johtuu siitä, ettei häntä päästetä koevapauteen. 

Christensen tuomittiin kesäkuun lopulla kahden viikon vankeuteen siitä, että hän oli pitänyt hallussaan vankilassa matkapuhelinta ilman lupaa. Asia selviää MTV Uutisten haltuunsa saamasta Glostrupin käräjäoikeuden pöytäkirjasta. 

Christensenillä oli puhelin hallussaan vankilassa viime vuoden joulukuun ja tämän vuoden helmikuun välisenä aikana. Hän myönsi asiassa syyllisyytensä.

Christensen istunut jo paljon keskimääräistä pidempään

Puhelimen löydyttyä Christenseniltä helmikuun 21. päivänä, hän sai kurinpitorangaistuksena komennuksen eritysselliin ja sekä kiellon poistua vankilasta. 

Christensen selitti tarvettaan matkapuhelimelle sillä, että häntä ei ole edelleenkään laskettu koevapauteen. Lisäksi Christensenin mahdollisuuksia tavata vierailijoita vankilassa on vähennetty merkittävästi.

Christensen on istunut vankilassa jo 20 vuotta. Se on paljon pidempään kuin elinkautisvangit Tanskassa keskimäärin eli 17 vuotta. Elinkautisvanki voi Tanskassa hakea vapautusta 12 vuoden vankilassaolon jälkeen. Valtaosaa hakeneista ei kuitenkaan vapauteta vielä tuolloin. 

Koevapausilmoitus johti pettymykseen 

Christensenille ilmoitettiin viimein vuonna 2017 mahdollisuudesta koevapauskuulemiseen. Tanskan rikosseuraamusviranomainen ei kuitenkaan ryhtynyt ilmoituksesta huolimatta mihinkään toimiin asiassa.

Lopulta yli kaksi vuotta myöhemmin hänelle kerrottiin, että koevapauden tuomioistuinkäsittely on lykätty tämän vuoden joulukuulle. Christensen kertoi tuomioistuimen pöytäkirjan mukaan tunteneensa itsensä voimattomaksi asian suhteen.

Samassa yhteydessä Steen Christensen ilmoitti viranomaisille, ettei hänen toinen nimensä ole enää Viktor. 

Steen Christensen murhasi Suomessa kaksi poliisimiestä hotelliryöstön jälkeen lokakuussa 1997 Helsingissä. Samassa vankilassa hänen kanssaan tuomiotaan suorittaa myös niin sanottu sukellusvenemurhaaja Peter Madsen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja