Video: Tällaisessa paikassa Helsingin poliisimurhaaja Steen Christensen on istunut tuomiotaan – anoo nyt vapautumista

1:07

Helsingin poliisimurhaaja Steen Christensen on jättänyt vapauttamispyynnön Glostrupin alioikeuteen. Anomusta on käsitelty suljettujen ovien takana maanantaina pidetyssä istunnossa.

Helsingin Tehtaankadulla lokakuussa 1997 kaksi poliisia murhannut tanskalainen Steen Viktor Christensen on hakenut vapautumista elinkautisesta vankeusrangaistuksestaan.

Murhien tapahtuessa Christensen oli vartioimattomalla lomalla Suomessa. Christensen jätti palaamatta lomaltaan tanskalaiseen vankilaan, jossa hän oli tuomittuna useammasta aseellisesta ryöstöstä.

Christensen tuomittiin rikoksistaan Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa 1997 elinkautiseen vankeuteen.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun vuonna 1964 syntynyt Christensen on hakenut vapautumista tuomioistaan. Tanskan lainsäädännön mukaan vanki voi hakea armahdusta ensimmäisen kerran 12 vuoden istutun tuomiovuoden jälkeen. 

Suomea järkyttäneiden poliisimurhista saamansa elinkautisen lisäksi Christensen on istunut vankilassa tuomioitaan pankkiryöstöistä, panttivangin ottamisesta ja pankkiryöstön yhteydessä tehdystä raiskauksesta.

Christensen suorittaa tällä hetkellä rangaistustaan Herstedvesterin vankilassa.

Kyseinen vankila Kööpenhaminassa on erikoistunut psykiatrista tai psykologista hoitoa tarvitseviin vankeihin. Vankila on vakaville rikollisille tarkoitettu suljettu vankila. Kyseissä vankilassa tuomioitaan suorittaa myös seksuaalirikollisia.

MTV Uutiset vieraili vankilassa vuonna 2009. Oheiselta videolta voit nähdä, millaisissa oloissa vankeja Herstedvesterissä pidetään.

Christensenin vapauttamishakemuksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja