Poliisilta terveiset juhannusruuhkiin: "Kuljettajan asenne on yksi tärkeimmistä asioista"

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan – poliisi valvoo liikennettä tehostetusti 4:54
Juhannuksen menoliikenne on tänään vilkkaimmillaan. Myös poliisi valvoo liikennettä tehostetusti koko juhannusviikonlopun ajan

Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti juhannusviikonlopun ajan.

Juhannuksen menoliikenne alkoi vilkastua puolilta päivin torstaina, ja liikennemäärät ovat korkeimmillaan iltaseitsemään saakka eteläisessä Suomessa ja pohjoisemmassa vielä myöhemmin.

– Valtatiet 3, 4 ja 7 ovat vilkkaimpia etelästä lähdettäessä, arvioi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Asko Sartanen.

MTV seuraa juhannuksen liikennettä tässä artikkelissa.

Sartasen mukaan poliisi valvoo liikennettä tehostetusti, ja tarkkailee ajonopeuksien lisäksi myös turvavälejä sekä matkapuhelinten käyttöä ajon aikana.

– Turvaväli on tärkeä, kun liikenne ruuhkautuu. Reagointiaikaa on jätettävä, sillä mitä tahansa voi tapahtua. Riippuu toki ajonopeudesta, mutta yleisenä ohjeena voidaan sanoa, että turvaväliä tulisi jättää useamman auton verran.

Sartasen mukaan tähän mennessä  poliisi on jakanut enimmäkseen ylinopeussakkoja juhannuksen menoliikenteessä mutta myös turvavälien puuttumisesta tai matkapuhelimen käytöstä poliisi voi sakottaa juhannusliikenteessä kaahailevia.

– Kuljettajan asenne on yksi tärkeimmistä asioista tieliikenteessä. Hermojen tulee kestää pientä ruuhkaa. Ei ole syytä lähteä tekemään turhia ohituksia, jotka lisäävät aina onnettomuuden riskiä.

Kesä-elokuun aikana tapahtuu yli kolmannes koko vuoden liikennekuolemista.

Sartasen mukaan onnettomuuksia sattuu enemmän kesäaikaan huolimatta siitä, että ajo-olosuhteet ovat usein talvea paremmat ja tie on kuiva.

– Mitä parempi sää, sitä enemmän onnettomuuksia jostain syystä tapahtuu. Kaasujalka tuntuu painuvan silloin enemmän. Malttia siis liikenteeseen. Ajomatkaan kannattaa suhtautua siten, että se on osa juhannuksen viettoa.

Lue myös:

    Uusimmat