Poliisilta arvio: Täällä ovat juhannusliikenteen solmukohdat

Poliisi ennakoi juhannuksen paluuliikenteestä menoliikennettä sujuvampaa.

Pahimmat juhannusruuhkat ajoittuvat torstai-iltapäivälle ja liikenne jatkuu vilkkaana iltaan asti, arvioi poliisi tiedotteessaan.

Itä-Suomen alueella ruuhkaisin paikka tulee poliisin mukaan olemaan Vitostien osuus Lusin ja Mikkelin välillä. 

Jonkinmoista liikenteen jonoutumista voi poliisin mukaan olla luvassa myös perjantaina aamupäivällä.

Paluuliikenteen huippu osuu poliisin mukaan puolestaan sunnuntai-iltapäivään, mutta ennakoi sen olevan menoliikennettä sujuvampaa.

– Poliisi valvoo meno- ja paluuliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä, kertoo ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen liikennepoliisista tiedotteessa.  

Poliisi kertoo hyödyntävänsä perinteisen nopeusvalvonnan rinnalla myös automaattista liikennevalvontaa. 

Rattijuoppoja liikkeellä tavallisesti moninkertainen määrä

Juhannusliikenteessä rattijuoppojen määrä on poliisin mukaan lähes kolminkertainen alkutalven vastaavan pituiseen aikaan verrattuna.

Poliisi muistuttaa, että useampana peräkkäisenä päivänä käytetty alkoholi saattaa vaikuttaa siten, ettei ajoon lähtevä kuljettaja välttämättä tiedosta omaa tilaansa, ja tapauskohtaisesti promilleja voi olla veressä vielä paljonkin. 

– Epävarmoissa tapauksissa kannattaa siirtää matkalle lähtöä suosiolla siten, että välissä on kokonainen selvä päivä, Pahkin sanoo. 

Juhannusaattona ja juhannuspäivinä poliisi keskittää rattijuopumusvalvontaa muun muassa mökkiliikenteeseen. 

Poliisi neuvoo kuljettajia olemaan tarkkana ajokunnostaan myös paluumatkalla. 

Poliisi muistuttaa veneilijöitä pelastusliiveistä

Poliisi valvoo myös vesiliikennettä pyrkien ensisijaisesti vähentämään ruorijuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana vesillä on hukkunut vuosittain poliisin mukaan keskimäärin 142 henkeä. 

– Veneilyonnettomuuksissa lähes kaikki hukkuneet olisivat pelastuneet, mikäli olisivat käyttäneet pelastusliivejä ja olleet selvin päin, Pahkin sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat